Цифровимірний вектор бібліотек. Вип.2

Продовжуємо залишати цифровий слід у дайджесті новин. Що нового принесла нам друга декада лютого? Календар подій:

10 ЛЮТОГО Всеукраїнська мережа відкритих культурно-освітніх центрів «Гончаренко Центр education and culture» розпочала пошук бібліотек, яким волонтери безкоштовно розроблять комунікаційну стратегію, унікальний стиль написання текстів і дизайн, а також навчать вести сторінки в соціальних мережах.
Що потрібно від бібліотеки?

  1. Бажання розвиватися та змінити свою комунікаційну стратегію.
  2. Розуміння аудиторії бібліотеки та методів роботи з нею.
  3. Людина в команді бібліотеки, яка спершу навчиться (пройде курс), а згодом — вестиме сторінки бібліотеки в соціальних мережах і звітуватиме Центру про активність цих сторінок.

11 ЛЮТОГО (або кожної п’ятниці) Публічна бібліотека Лиманської ТГ Донецької обл. розпочала для бібліотекарів та жителів громади новий курс комп’ютерної грамотності «Lik@bez для початківців».
Кожної п’ятниці о 10:00 бібліотека чекає на тих, хто бажає познайомитися з комп’ютером, навчитися азам роботи з файлами та текстом, засвоїти навички роботи в інтернеті, створювати власні електронні поштові скриньки та акаунти в соцмережах, працювати в особистому кабінеті ПФУ чи просто підвищити власний рівень комп’ютерної грамотності.

14 ЛЮТОГО Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара стала освітнім майданчиком для проведення триденного ТоТ-тренінгу для майбутніх тренерів у рамках проєкту «Жінка лідерка в цифровому просторі».

Серед учасниць працівники бібліотек чотирьох ТГ Херсонщини: Виноградівської, Зеленопідської, Костянтинівської та Бехтерської.

16 ЛЮТОГО студенти, викладачі та працівники Українського католицького університету отримали можливість скористатися послугою «Електронна доставка документів» не тільки замовивши матеріали з бібліотеки, але й з фонду партнера, Української Євангельської Теологічної семінарії.

18 ЛЮТОГО Державна науково-технічна бібліотека України провела семінар-практикум «Нові нормативно-технічні документи із стандартизації у сфері діяльності ТК 144 “Інформація і документація”». Серед презентованих тем: «Нові стандарти у видавничій справі: міжнародна стандартна нумерація ISBN та ISSN», «Нова редакція Національного стандарту України «ДСТУ 4163:2020 Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів».

Ви не побачили вашої бібліотеки у дописі цифрових активностей? Пишіть нам, і тоді саме ваша бібліотека очолюватиме топ-новини блогу! Бібліотечна спільнота 1469 громад тримає руку на пульсі цифрової трансформації.
У пошуках новин з вами була я, #Marиsя_версія_2.0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)