День безпечного Інтернету

Привіт всім обраним, які мають щастя приймати у стінах бібліотеки сигнал 4G, переглядати освітні серіали «Дія. Цифрова освіта» та бути присутніми у соціальних мережах, рекламуючи цифрові послуги бібліотек.

Що нового на небосхилі цифрової взаємодії?
Невпинно наближається День безпечного Інтернету (SID/ДБІ). Що ж, це унікальна можливість провести у бібліотеці онлайнові заходи з безпеки користування інтернетом.

ОФІЦІЙНО у 2022 році: 8 лютого.
ВІДЗНАЧАТИМУТЬ: ще 170 країн світу.
ГАСЛО: «Разом для найкращого Інтернету».
ХЕШТЕГИ: #SID2022, #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету,  #ДеньБезпечногоІнтернету2022
ПОРАДИ УЧАСНИКАМ:

  1. Дізнайтеся більше про День безпечного Інтернету на порталі Safer Internet Day, заходи в Україні або у Facebook.
  2. Рекомендуємо ознайомитись з виданням «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» — це рекомендації Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі.
  3. Навчально-методичні ресурси на сайті Центру кращого Інтернету.
  4. Повідомляйте про свої події у соціальних мережах, використовуючи хештеги.
  5. Реєструйте свою підтримку та отримуйте відкритий цифровий бейдж «Організатор_ка заходу до Дня безпечного Інтернету 2022».

Що спонукало мене до написання цього повідомлення? Відповідаю: освітні онлайнові заходи, що пропонують латвійські публічні бібліотеки своїм відвідувачам.
Наприклад,  Latgales Centrālā bibliotēka та її філії запрошують учнівську молодь взяти участь у тематичних заходах: «Мобільно та безпечно», «Інтернет — це не гра», «Безпека в інтернеті» та бібліотечному уроці «Працюй безпечно в мережі».

Фото зі сторінки у Facebook.

Організатори переконані, що учасники матимуть можливість покращити свої знання про безпечне користування інтернетом, розумними пристроями та додатками, про нетикет, а також зберігання персональних даних.
Ogres Centrālā bibliotēka запрошує дітей взяти участь у конкурсі на створення постерів у форматі А4 про те, що можна і не можна робити в інтернеті. Переконана, що кожен учасник буде у захваті побачити свою візуальну ідею у книзі «Абетка безпечного інтернету», яку бібліотека підготує згодом.
Цікавим видається ключове повідомлення латвійської інформаційної кампанії щодо Дня. Це гасло — «Безпечніший інтернет починається з тебе!»
Яким видався цей день у бібліотеках України, дізнаємося згодом.
Тримаймо руку на пульсі цифрової комунікації! Тож пишіть цифрову присутність своєї бібліотеки вже сьогодні! Пишаємося сміливими і підтримуємо початківців на шляху до успіху!
P.S. А ви бачили, як проходив тренінг за проєктом «Жінка — лідерка у цифровому просторі» у Волинській області? Знаходжуся у стані методичного захоплення від спільнодії.
З вами була я, #Marиsя_версія_2.0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)