#Цифрова_взаємоДія

Цифровий розрив@DigitalInclusion@Цифрове включення@Хаби цифрової освіти@Цифра в кишені@Активні – Цифрові…
Якщо ви з поміж тих, хто цікавиться питанням організації послуг з навчання цифрової грамотності та обирає свій вектор руху, то нова рубрика «ЦИФРОТЕКА» саме для вас! Ми плануємо інформувати вас про активності у бібліотеках територіальних громад, про бібліотечні цифрові активи та послуги, поділимося враженнями про кроки та міркуваннями важливих для успіху реалізації проєкту Хаби цифрової освіти. Отже «пакуйте» вже свої традиційні бібліотечні послуги у «валізи» та «займайте вільне місце» на надсучасному «космічному кораблі» «Цифровізація бібліотек»! Рушаємо разом у політ!

На шліху digital_життєлюбства нас будуть супроводжувати:

  • стратегічно — Міністерством цифрової трансформації України та ВГО Українська бібліотечна асоціація,
  • технологічно — БФ Favbet Foundation. Вже сьогодні для амбасадорів та тренерів проєкту Дія.Цифрова освіта надається комп’ютерна онлайн-допомога від компанії SUPPORT.UA.

Але перед тим, як «рушити» у нашу «подорож», «розгорнемо польотні карти» — спочатку завантажу для вас грудневі digital_спогади для того, щоб не загубити їх цифровий слід в інтернет-всесвіті. Отже рейтинг умовно можна поділити на складові:

На порталі Дія.Цифрова освіта з’явилися три нові Рамки цифрових компетентностей. Подобається роздивлятись цифри в інфографиці, розбиратися в динаміці процесу, робити власні висновки на основі цифр? В такому випадку «Цифрова грамотність населення України: за результатами загальнонаціонального опитування» саме для вас! Наступне видання було викладено у мережу наприкінці листопада.

Обов’язково завантажте собі «Цифрова грамотність. Рекомендований перелік курсів для підвищення рівня цифрової компетентності бібліотечних фахівців» від колег з Запорізької ОУНБ.

Взаємодія. Favbet Foundation спільно з Міністерство цифрової трансформації України у рамках проєкту Дія.Цифрова освіта продовжує передавати до сільських бібліотек комп’ютерну техніку. Останньою була Київська область.

Досвід. Якщо ваш пункт офлайн-підтримки команди «Дії» стає цифровим магнітом на мапі південного регіону, тоді варто сподіватися, що у Google-календарі керівника директорату розвитку електронного урядування Міністерства цифрової трансформації України точно знайдеться хвилинка завітати до бібліотеки.

Активності. З останніх заходів спадає на думку запрошення містянам долучитися до шоу-змагання юних роботобудівників «Битва роботів», співорганізаторами якого виступають лабораторія електроніки та робототехніки «RoboHouse» та Херсонська ОУНБ ім. Олеся Гончара.

Звісно що з часу закінчення стратегічної сесії я забарилися на місяць з підготовкою інформаційного дороговказу. Наздоганятиму втрачене. Якщо «поглянете у вікно корабля нашої digital_подорожі», то переконаєтеся, що  «спостерігається туманність» планування. Переконані, що 2022 рік збагатить бібліотеки на цікаві, змістовні та корисні цифрові проєкти. Досліджуйте «сліпі» зони цифрового середовища, долучайтесь до команди амбасадорів, плекайте ідеї будуючи плани, станьте Гуру Digital_БібліоГалактики!

P.S. Якщо спостерігатиме в бібліотеці digital_двіж відвідувачів, пишіть нам.

Завжди з вами, #Marиsя_версія_2.0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)