Щоб одноманітність в роботі не стомлювала..

   Важливу роль в особистісному розвитку людини відіграє навчання.

Навіть у  Біблії наведено настанови ізраїльського царя Соломона до своїх синів, де він радить їм наполегливо навчатися і вказує, що результатом застосування здобутих ними знань стане мудрість. Це одне з багатьох свідчень того, що людство з давніх часів цінувало роль і значення навчання.

Пропонуємо до вашої уваги невелику добірку занять, які допоможуть набути нових знань, умінь і навичок, необхідних для подальшого застосування їх на практиці:

  Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації.

 House of Europe разом Goethe-Institut Ukraine та Digitizing.Space впʼяте організовують Хататон — онлайн-ідеатон та навчальну програму з діджиталізації культурної спадщини.

 Подія відбудеться з 21 до 27 травня. Переможці отримають грошові винагороди й можливість узяти участь в акселераційній програмі.

До участі в Хататоні запрошуємо:

працівників музеїв та бібліотек

♦ культурних діячів

♦  артменеджерів

♦  розробників

♦ дизайнерів

♦ креативних підприємців

♦ усіх охочих поділитися своїми ідеями та експертизою.

 Податися можна як індивідуально, так і сформованою командою.

Хататон складатиметься з двох частин:

  • освітньої, що передбачає лекції та воркшопи із сучасних цифрових інструментів;
  • практичної, у процесі якої учасники під керівництвом експертів та менторів створюватимуть проєкти.

 Реєстрація учасників і менторів триватиме до 20 травня: https://hatathon.houseofeurope.org.ua/

 Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації реалізується в рамках платформи HATA Hub , яка спрямована на діджиталізацію та промоцію культурної спадщини України.

  Electionville: гра в демократію та місцеве самоврядування

ВГО Українська бібліотечна асоціація на засадах партнерства долучилася до проведення навчання майстрів шведської гри з основ демократії «Electionville», яка вже понад 2 роки мандрує світом і допомагає громадянам різних країн осягнути основи демократії та самоврядування. Гру було розроблено шведським контент-бюро «Fabel» на замовлення Шведської асоціації місцевих органів влади та регіонів, запатентовано і запроваджено у кількох країнах Європи, зокрема в Україні. Упродовж 2023 року її було протестовано на базі трьох бібліотек України:

  • Науково-технічної бiблiотеки ім. Г. І. Денисенка (НТУУ “КПІ”),
  • Тростянецької бібліотеки (Сумщина),
  • Центральної районної бібліотеки Солом’янського району міста Києва.

Гра буде цікавою молодим людям, які вперше ставатимуть виборцями, а також активним громадянам, ветеранам, внутрішньо переміщеним особам, які шукають своє місце у громаді і хотіли б спробувати себе у політиці чи громадській роботі. Вигадане містечко є маленьким “полігоном” для практикування демократичної участі в режимі реального часу. Завдяки інтерактивній навчальній грі гравці навчаються бачити, що стоїть за прийняттям локальних політичних рішень, а також обмірковувати базові потреби місцевих громад.

У процесі проведення ігор її було адаптовано до українських реалій та перекладено українською мовою.

Використання гри виключає будь-який комерційний та політичний інтерес!

Дводенний освітній курс для менторів гри (17-18 лютого 2024 р.) проводив особисто її винахідник Макс Валентин, шведський волонтер, мандрівник, і просто надзвичайно харизматична, допитлива та креативна людина. Асистувала йому Поліна Сокур, учасниця Волонтерської ініціативи «Сміливі відновлювати», студентка Києво-Могилянської Академії, небайдужа, активна представниця молодого покоління. Допомагала та підсвічувала роль бібліотек у розвитку громадянського суспільства представниця Асоціації, головна бібліотекарка Центральної бібліотеки імені Григорія Сковороди Централізованої бібліотечної системи Солом’янського району міста Києва Тетяна Яровицина.

Наша колега мала подвійну місію – представити українські бібліотеки як дружні простори для проведення ігор, а заразом і долучитися до навчального процесу майстрів гри. Проходячи навчання разом з молоддю з різних міст України, наша колега уважно спостерігала за захопливим процесом гри і нині глибоко переконана: завдяки ігровому досвіду народжується щире зацікавлення життям міста, відбувається опанування важливих навичок з побудови демократичного суспільства. Першого дня курсу відбувався стартовий офіційний етап гри в Україні – тренінг для майбутніх менторів, які по завершенні навчання отримали ігрові комплекти та в подальшому зможуть проводити ігри в своїй громаді.

Відтепер представник Асоціації має статус Майстра гри та може навчати колег. Тож українські бібліотекарі, пройшовши тренінг у червні 2024 року (це термін реалізації проєкту в Україні), можуть отримати ігрові комплекти і в подальшому, ставши провідниками освітньо-ігрових процесів, працювати на посилення позицій демократії в Україні. Наступна гра проводитиметься на базі однієї з київських бібліотек.

Протягом двох днів (8-9 червня 2024 року) організатори проводитимуть освітній інтерактивний тренінг, завдяки якому учасники зможуть перосмислити роль сучасної бібліотеки в житті громади, а також пізнати основи демократії в легкій та розважальній формі. Організатори беруть на себе покриття доїзду, проживання та харчування протягом двох навчальних днів у Києві (за потреби).

Тож пропонуємо бібліотекарям, які бажають пройти навчання і взяти на себе місію з проведення серії ігор на базі власних бібліотек, заповнити реєстраційну форму до 9 травня 2024 року 23:59 за покликанням.

Встигніть заповнити реєстраційну форму, адже кількість учасників обмежена! Завдяки цій анкеті ми зможемо відібрати найвмотивованіших гравців, результати відбору прийдуть вам на електрону пошту згодом після закриття дедлайну заповнення анкет.

Відібраним учасникам буде повідомлено всі деталі щодо місця і графіка проведення тренінгів на електрону пошту.

Дедлайн подання заявок: до 9 травня 2024 року 23:59

Контактна особа:

Іванна Щербина +38 (068) 372 37 96

  Усе про гранти — від заявки до звітності

  Чеський центр у Києві / České centrum Kyiv запускає онлайн-курс з грантового менеджменту для представниць/ків креативних індустрій, мисткинь та митців. Курс розроблений командою українських експерток та експертів, — зокрема, одну з лекцій читатиме наша співзасновниця Альона Каравай.

Учасниці та учасники дізнаються про типи грантів, опановуватимуть навички написання заявок та пошуку партнерів, стратегії підготовки бюджету, комунікації з інвесторами та підготовки звітності. Лекції проводитимуться англійською мовою з українськими субтитрами. Старт курсу — 25 травня.

Подати заявку можна за посиланням у коментарях до 16 травня:

Фото ілюстративне: Антон Куба.

  Англійська для початківців. Elementary level (A1-A2)

Курс англійської на Прометеус розроблений для активних та цілеспрямованих людей, які знають наскільки кардинально англійська здатна змінити життя. «Англійська для початківців. Elementary level (A1-A2)» допоможе вам реалізувати свій перший крок до мети швидко та саме так, як буде зручно вам.

На вас чекають 25 логічно пов’язаних між собою занять, на яких ви навчитесь висловлюватись англійською легко та вправно. Курс викладається українською мовою. Проте ви поринете в справжню англійську атмосферу, поступово продовжуючи ознайомлюватися зі всіма аспектами англійської мови без зайвого поспіху.

ДЛЯ КОГО ЦЕЙ КУРС

 Курс підійде всім, хто вчить англійську з нуля, знає до 100 англійських слів та бажає опанувати базову граматику.

НА ВАС ЧЕКАЮТЬ

  • 25 занять
  • 750 нових слів
  • 200 тренувань
  • 100 відео

РЕКОМЕНДОВАНА ІНТЕНСИВНІСТЬ

2 уроки на тиждень

Після завершення курсу ви зможете розповідати про себе, ставити загальні запитання своєму співрозмовнику та складати тексти. Також будете мати можливість спілкуватися на базові теми повсякдення: про родину, погоду, гаджети, мандрівки, свята та традиції тощо.

Пам’ятайте, головний ключ до успішного навчання — це ви! Тільки сумлінне ставлення до навчання дозволить поліпшити свої знання англійської та отримати бажаний сертифікат.

Детальніше тут: https://prometheus.org.ua/course/course-v1:Prometheus+ENG_A2+2020_T2

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)