Досвіду багато не буває

Коли йдеться про заохочення дітей до читання, найперше говорять про сім’ю і її приклад.

Ефективними мотиваторами  на підтримку та розвиток читання є вихователі дошкільних закладів, вчителі, бібліотекарі.

Більшість публічних бібліотек має цілий «набір» тих методів, прийомів, технологій, щоб зацікавити дитину книжкою, домогтися того, щоб їй хотілося прочитати твір, дізнатися про його героїв, їхні вчинки, помисли душі. Водночас досвіду багато не буває і він повинен бути максимально різноманітний.

 Освітній центр для педагогів, батьків і дітей «Я І МОЯ ШКОЛА» за підтримки «House of Europe» запрошує на міжнародну онлайн-конференцію «Як заохотити дитину до читання: 50 незвичних способів» .

На мою думку це прекрасна можливість не лише для українського освітянства, редакторів і редакторок, письменників і письменниць, а й бібліотекарів визначити можливості застосування сучасних дієвих інструментів (інтеграції предметів, книжкових викликів, штучного інтелекту, сторителінгу, книжкових клубів, медіаграмотності) для підвищення рівня мовно-літературної грамотності дітей і в Україні, і поза її межами .

Дата проведення: 17 лютого 2024 року, 15:00-18:00.

Онлайн-конференція пропонує:

📌 20 суперпрофесійних спікерів і спікерок з України, Польщі, США, Фінляндії, Німеччини та Болгарії

📌 Якісний нетворкінг для Ваших особистих проєктів і майбутніх ініціатив

📌 Онлайн-концерт від «Peace Tracks» і дітей, які вразять Вас своїми талантами

📌 Сертифікати про підвищення кваліфікації для всіх учасників та учасниць заходу

📌 Двомовний збірник із лайфгаками, методиками, практичними кейсами за результатами обговорення.

🌍 Європейські партнери й партнерки онлайн-конференції — неприбуткова організація «Plattform Dresden e.V.», Ірина Фінгерова (письменниця, сімейна лікарка) і Малгожата Швендровська (викладачка, авторка освітніх матеріалів і проєкту «Книжковий лікар»).

Важливе уточнення щодо формату заходу. Спочатку запланована загальна сесія; потім кожний слухатимете секцію того спікера / тієї спікерки, кого заздалегідь обере; насамкінець – онлайн-концерт дітей від партнерів. Для англомовних спікерів і спікерок буде забезпечений переклад.

Участь у події є безоплатною.

Також однією із цілей проведення цього заходу є надсилання дитячих книжок як на деокуповані території Харківської області, так і українським дітям за кордон у межах благодійної ініціативи «Книжковий незалежний привіт з України», про яку можна прочитати тут: http://surl.li/pmkss  , http://surl.li/pmkvi  .

Форма реєстрації тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdobfgNYSwE3Z0teKt9ZIn4yIkd2kZPflmVXQSA-o13D0AvNA/viewform

 ДОЛУЧАЙТЕСЬ !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)