Немає Коментарів до

Шановні колеги!

Запрошуємо на вебінар з Селін Аллен, координаторкою планів дій у надзвичайних ситуаціях у Національній бібліотеці Франції, який відбудеться 17 січня 2024 р. з 10:00 до 13:30 на платформі ZOOM. Вебінар транслюватиметься на сторінці Української бібліотечної асоціації у   Фейсбук.

Організатори:

  • Національна бібліотека Франції
  • Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого
  • ВГО Українська бібліотечна асоціація

Вебінар проводитися за партнерської підтримки ALIPH Foundation.

Синхронний переклад з французької Вікторії Томенчук.

Модерує Олег Сербінв.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

Спадщина страждає насамперед від плину часу, але часто також від спричинених природою або людиною стихійних лих ‒ місцеві або великі повені, пожежі, а також землетруси, урагани чи промислові вибухи можуть пошкодити або знищити спадщину, яку оберігали протягом кількох поколінь. Ці ризики загострюються у воєнний час, коли спадщина може стати безпосередньою ціллю нападу.

Наразі небагато установ розробили план захисту своїх колекцій на випадок катастрофи, незважаючи на те, що це ‒ одне з головних завдань тих, хто відповідає за колекції. План аварійного відновлення передбачає ознайомлення усього персоналу установи з різними ризиками, заходи щодо запобігання таким катастрофам та підготовку до них, щоб мінімізувати шкоду колекціям. У разі стихійного лиха бібліотеки стикаються з труднощами, пов’язаними з уразливістю їхніх колекцій, а також з великими обсягами, якими необхідно управляти в умовах погіршення стану фондів.

Як діяти у випадку катастрофи, якщо не було складено жодного плану? На вебінарі будуть представлені різні методи та інструменти, випробувані у Національній бібліотеці Франції для забезпечення відстежування колекцій та стабілізації стану пошкоджених об’єктів в умовах обмежених ресурсів. Ця перша сесія з серії вебінарів буде присвячена подоланню наслідків пошкоджень, спричинених водою.

Для участі у вебінарі просимо до 15 січня 2024 р. зареєструватися за 

покликанням.

Кількість учасників обмежена до 90 осіб, тому перевага надається дійсним членам ВГО Українська бібліотечна асоціація у 2024 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)