Національний тиждень читання в Гончарівці (ч. 3)

  Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека щоразу бере активну участь у Національному тижні читання. Не став винятком і цей рік.
 
 Гончарівка і читання – ось що об’єднувало  користувачів бібліотеки під час тижня під загальноукраїнським гаслом «Бути своїми».
 
Учасники онлайн-клубу «РозМова» під час зустрічі цього тижня багато читали. За зустріч встигли прочитати байку Григорія Сковороди «Бджола та Шершень» та поміркувати над афоризмами видатного філософа. Познайомилися з віршами Ігоря Калинця та Станіслава Чернілевського. Уклали список улюблених книг учасників клубу.
 
Учасники іншого розмовного клубу, що реалізується у співпраці з проєктом «Єдині» знайомилися зі збіркою поезії Олени Ольшанської «Перепрошивка» та були особливо вражені віршами-каліграмами авторки.
 
Благодійний фонд «Бібліотечна країна» у співпраці з Фондом Родини Богдана Гаврилишина надіслали книгозбірні книгу Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем». І Гончарівка долучилася до флешмобу з читання даної книги.
 
Організувала бібліотека флешмоб і в соціальній мережі Facebook «Письменницьке гроно Херсонщини», під час якого всі охочі ділились спогадами про зустрічі з херсонськими письменниками, спільними світлинами, відгуками про прочитані книги.
 
 

   Подбала Гончарівка і про читацькі інтереси маленьких       херсонців. Близько 100 діток з чотирьох      херсонських шкіл   познайомилися з письменницею Валентиною Захабурою. Зустріч була проведена у формі онлайн читання книги пані Валенити «Лео-Фу, або Я став собакою».
 
Учасники унікального інклюзивного проєкту бібліотеки «Читаємо разом з Кіміко», який поєднує в собі читання улюбленої книги з елементами каністерапії, теж долучилися до Національного тижня читання. Під час онлайн зустрічі діти з Херсона читали для Кіміко свої улюблені книжки українських письменників та розповідали про свої читацькі вподобання.
 
З радістю долучилися до Національного тижня читання і члени ГО «Аутизм. Особливий всесвіт». Разом з бібліотекарем Гончарівки родини, які залишилися в Херсоні, презентували свою улюблену книгу та прочитали кілька строк з книги. А потім, обравши одну книжку з проєкту «Книжкові гранти для бібліотек України», усі присутні долучилися до створення своєрідного «ланцюга» родинного читання.
 
Нові матеріали про херсонських письменників – Альону Мовчан, Олександра Меньшова, Юлію Бережко-Камінську- поповнили популярні онлайн-проєкти бібліотеки.
 
 
“Національний тиждень читання” Херсонська обласна наукова бібліотека імені Олеся Гончара запропонувала своїм користувачам зануритись у світ читання за допомогою віртуального проєкту «Рекомендуємо почитати» , на сторінках якого на відвідувачів чекають поради від бібліотекарів.
 

Тож Херсонська ОУНБ сповна відзначила Національний тиждень читання-2023 ! 

 
 

КОМЕНТАРІ:

  1. Наталія

    Чудовий приклад для наслідування усім фахівцям, хто зневірився. Зруйноване приміщення бібліотеки, але вона живе завдяки Людям, справжнім бібліотекарям. Дякую, колеги!

    Reply

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)