Самодопомога у навчанні

Наприкінці листопада під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі Першої леді Олени Зеленської відбулося засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я.

«Перспективною площиною для нових ініціатив», — вважає Олена Зеленська, — «не лише для держави, а й для відповідальних бізнесів, є психологічне просвітництво».

«Стійка нація починається з конкретної людини», — переконаний Прем’єр-міністр, отже, завдання Уряду вбачає у створенні умов для розвитку та реалізації всіх потенційних талантів та можливостей кожної конкретної людини.

https://www.kmu.gov.ua/news/premier-ministr-vziav-uchast-u-zasidanni-mizhvidomchoi-koordynatsiinoi-rady-z-pytan-okhorony-psykhichnoho-zdorovia

Під час засідання ради т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв представив учасникам проєкт «Мистецтво допомагати», що втілюється в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді.

Мета проєкту полягає у забезпеченні комплексної психосоціальної підтримки громадян України через залучення фахівців закладів культури, мистецької освіти та бібліотек.

Проєкт містить три компоненти:

  • бібліотеки як простір для отримання психологічної підтримки,
  • навчання працівників і студентів закладів мистецької освіти,
  • створення відео рекомендацій щодо відвідування культурних заходів.

Визначено пріоритетний напрям проєкту «Мистецтво допомагати» на 2024 рік —  «Ментальне здоров’я: бібліотека як простір психосоціальної підтримки».

Отже, МКІП планує створити на базі бібліотечних закладів умов, щоб населення могло отримати психосоціальну підтримку.

Завданнями напряму є підвищення рівня обізнаності працівників бібліотек про ментальне здоров’я, навички самодопомоги та способи підтримки психоемоційного стану відвідувачів.  Детальніше ТУТ

Поки набере «обертів та пару» громіздка машина апарату, пропонуємо скористатися можливостями найбільшої платфоми онлайн-освіти в Україні PROMETHEUS, місія якої «Творимо майбутнє, де найкраща освіта доступна кожному!»

За підтримки Посольства США в Україні та в партнерстві з Міністерством освіти і науки України PROMETHEUS запускають Всесвітній онлайн-університет. Протягом трьох років буде перекладено українською мовою 50 онлайн-курсів найкращих світових університетів.

Серед перших 10 доступних курсів — «Перша психологічна допомога» від університету Джонса Гопкінса.

НАЙГОЛОВНІШЕ:

  • курс БЕЗКОШТОВНИЙ. Все, що вам знадобиться, – доступ до мережі інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій.
  • якщо зареєструєтесь, ПОЧАТОК09 січня 2024 р.
  • ФОРМАТ курсу: відеолекції, завдання на розуміння матеріалу, симуляції від авторів курсу, теми для подальших обговорень на форумі курсу, матеріали для самостійного опрацювання, тести.
  • ТРИВАЛІСТЬ – 3,5 години.

Обравши курс від професора Університету Джонса Гопкінса доктора Джорджа Еверлі, одного з найбільш знаних спеціалістів з кризової психології, ви більше дізнаєтеся про першу психологічну допомогу (ППД) загалом, навчитеся орієнтуватися у термінології ППД, а також зрозумієте, як ефективно застосовувати модель RAPID в екстрених ситуаціях.

Після завершення курсу ви зможете пом’якшувати наслідки гострого стресу та травм, а також ефективно допомагати людям у кризових ситуаціях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)