Незабаром професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек

Рекомендації Президії та активу ВГО Українська бібліотечна асоціація щодо проведення загальноукраїнських акцій до Всеукраїнського дня бібліотек – 2023
 
Для підтримки іміджу бібліотеки як соціальної інституції Президія та актив УБА пропонує:
 
 Оголосити 30 вересня Днем Відкритих Дверей, коли усі бібліотеки працюють і проводять різноманітні заходи. За 4-5 днів до свята бажано організувати інформування про подію у бібліотечних пабліках у соціальних мережах, на сайтах, Ютубі.
 Під час проведення заходів використовувати девіз 2023 року «Бібліотека ‒ твоя синергія перемоги» та логотип Асоціації.
 Організувати і провести 30 вересня у бібліотеках голосні читання віршів поетів, які перебувають на фронті, вірші про війну, незламність нашого народу і віру в перемогу.
 Оформити книжкові виставки з піксельними елементами форми українських воїнів. Тематика виставок може присвячуватися бібліотекам у війні.
 Протягом тижня (25–30 вересня) провести зустрічі з колегами з інших бібліотек дистанційно або офлайн, поділитися цікавим професійним досвідом, обговорити проблеми.
 Вересень присвятити знайомству ваших користувачів із бібліотекарями. Провести зустрічі для читачів з тими фахівцями, які залишаються «за кадром»: директор, каталогізатор, методист й ін.
 Долучитися до акції #Story_про_хобі від Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.
 Організувати і провести 30 вересня спільний захід бібліотек громади різного підпорядкування (шкільні, публічні, університетські й ін.) у соціальних мережах. Таким заходом може бути Марафон бібліотечних новин, зокрема, інформації про святкування Всеукраїнського дня бібліотек, Марафон відео про роботу бібліотек після 24 лютого 2022 р. (тривалість – до 2 хв.).
 
Детальніше про святкування Всеукраїнського дня бібліотек читайте на нашому порталі: https://bit.ly/3PugWxh

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)