Розвиваємось навчаючись

Пропонуємо вашій увазі чергову добірку курсів, спрямованих на поглиблення набутих знань, навичок, а також на здобуття нових:

З 21 вересня по 30 жовтня 2023 року відбудеться онлайнова Школу адвокації громадських лідерів(-ок) в Україні та Сакартвело.

Мета школи – залучити людей, які можуть стати координаторами(-ками)/лідерами(-ками) для своїх громад у просуванні важливості євроінтеграційних процесів в Україні та Сакартвело з використанням інноваційних методів адвокації.

Відбудеться 6 воркшопів за темами:

Мета та вектори правозахисної роботи
Права людини. Міфи і факти
Роль неурядового сектору в процесах євроінтеграції
Адвокація та способи роботи з наративами
Адвокація в соціальних мережах
Мультимедійні засоби в агітації

Воркшопи включатимуть теоретичні відомості з предмету, практичні частини, де будуть представлені тренінгові технології, завдання для самостійної роботи та менторство експертів(-ок) курсу. Учасники(-ці) зможуть отримати відгуки про домашні завдання, а також відвідати 3 зустрічі з менторами, щоб поставити запитання, глибше зануритися в теми, на яких вони хотіли б зосередитись, і отримати поради для підготовки наступних заходів.

Завдяки онлайн-школі в межах проєкту буде можливість не лише поширити знання про важливість роботи правозахисників(-ць) та їхній внесок у європейську інтеграцію, а й розвивати мережу тренерів(-ок), які зможуть передавати ці знання далі у своїх громадах.

Для кого: лідерів(-ок) думок в університетах, школах, бібліотеках, етнічних громадах, інфлюенсерів(-ок), блогерів(-ок), представників(-ць) громадянського суспільства, публічних спікерів(-ок) тощо.

Робочі мови школи українська та грузинська з перекладом.
Кожен воркшоп триватиме 2,5 години.
Реєстрація – до 8 вересня включно: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdW9EIkcYFLFW…/viewform
Деталі: https://gurt.org.ua/news/trainings/89549/ 

Проєкт «Протидія дезінформації в контексті російсько-української війни як інструмент подолання розриву довіри».

Академія української преси (АУП) оголошує набір для спеціалістів, які бажають підвищити свій рівень обізнаності в напрямку інфомедійної грамотності та передати отриманий досвід своїй аудиторії.

Який алгоритм дій у проєкті?

 5 тренінгів. На кожен з них запрошується 20 учасників.

Учасники проходять обов’язкове триденне навчання.

Отримують сертифікат, який підтверджує здобуті знання.

Після навчання учасники зобов’язуються поділитися отриманими знаннями та навичками шляхом проведення власних тренінгів (щонайменше для 30 осіб) та відзвітувати про проведену роботу до 3 грудня 2023 року — це є обов’язковою умовою участі.

Після надання звітності учасники отримають грошову винагороду за виконану роботу.

Дати тренінгів у Києві:

28-30 серпня;

5-7 вересня;

12-14 вересня;

19-21 вересня;

  • 26-28 вересня.

Кількість місць до участі — 100.

Заповнити форму реєстрації тут: https://forms.gle/NaM2yxSSxrQi8PaaA

 Участь у заході є безкоштовною. Усі витрати покривають організатори: проїзд, проживання та харчування учасників на період навчання.

У втіленні тренінгового проєкту партнером АУП став — Центр медіа- та цифрової грамотності Інституту медіа- та комунікаційних студій Вільного університету Берліна (Німеччина).

Центр медіа- та цифрової грамотності (CeMIL) при Вільному університеті Берліна є частиною Інституту медіа- та комунікаційних студій та володіє найсучаснішою експертизою в галузі медіаграмотності. Має багаторічний досвід проведення тренінгів і досліджень з журналістами та науковцями з питань комунікації зі східноєвропейських країн. Він також успішно керував іншими проектами в рамках попередніх раундів Східноєвропейських програм партнерства.

Контактна особа: Юлія Рицик, асистентка проєктів Академії української преси, info@aup.com.ua, (067) 372-27-33.

Детальніше тут 

Курс «Інформаційна гігієна під час війни» (Prometheus)

Мета курсу – навчити базовій інформаційній гігієні під час війни – основ фільтрування інформації та розпізнавання брехні

У курсі ви дізнаєтеся:

як формується інформаційне поле під час активної фази війни?

чи є правда та де її шукати? про специфіку українських, іноземних та російських медіа.

як працює класична російська пропаганда?

що таке інформаційно-психологічні спецоперації та як вони працюють?

як росіяни використовують телеграм, блогерів-інсайдерів та «хороших росіян» для досягнення своїх цілей?

яких правил інформаційної гігієни слід дотримуватись під час війни?

Обсяг курсу: 15 годин (загальна тривалість відеолекцій – 2 години). 0,5 кредиту єктс.

Цей курс стане у пригоді як зараз, коли ми в активній фазі війни, так і по її завершенню. З нашою перемогою інформаційна війна з росією не закінчиться.

Детальніше тут 

Курс «Психологія стресу та способи боротьби з ним» (Prometheus)

 КОРОТКИЙ ЗМІСТ ТЕМ КУРСУ:

  • САМОРЕГУЛЯЦІЯ як діяльність, спрямована на підтримання здатності повноцінно функціонувати, розвиватись і взаємодіяти
  • СТРЕС як виклик зовнішнього середовища – механізми організації взаємодії середовища та людини, фактори, які визначають специфіку такої взаємодії.
  • КОРИСТЬ – роль стресових ситуацій у становленні особистості.
  • ШКОДА – неподоланий стрес і його вплив на подальше життя людини.
  • ВІДНОВЛЕННЯ- логіка відновлення гомеостазу як нормального стану функціонування людини.

ТРИВАЛІСТЬ КУРСУ – 5 тижнів.

Всі матеріали курсу та можливість отримати сертифікат доступні постійно.

Для кого?

Брати участь можуть усі бажаючі.

Курс є повністю безкоштовним. Викладач може рекомендувати навчальну літературу, щоб Ви могли глибше вивчити ту чи іншу тему, але доступних в рамках курсу матеріалів буде достатньо для успішного його завершення. Все що Вам знадобиться,– доступ до мережі Інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій.

Детальніше тут 

Трендова тема!  Майстер-клас «AI+Art: нові горизонти у творчості бібліотекаря» 

Штучний інтелект (ШІ) стає все більш важливим інструментом у різних сферах нашого життя, і бібліотеки не є винятком.

Про застосування ШІ у професійній діяльності, зокрема для генерації візуального контенту, дізналися учасники майстер-класу «AI+Art: нові горизонти у творчості бібліотекаря», який відбувся 8 серпня на платформі Zoom. Захід був організований спільними зусиллями Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка, Наукової бібліотеки Київського національного університету культури і мистецтв за підтримки Харківського обласного відділення ВГО Української бібліотечної асоціації у межах 10-річчя навчально-інноваційного проєкту «Школа бібліотечного журналіста».

Досвідом роботи з безплатними сервісами для генерації автентичних зображень афіш, буктрейлерів, постерів, стікерпаків поділилася спікерка – провідний методист Публічної бібліотеки Новомосковської міської територіальної громади Анастасія Дьякова.

Під час онлайнового заходу докладно обговорили плюси та мінуси ШІ, питання дотримання авторського права. Були не лише розглянуті особливості інструментів та алгоритми генерації зображень у Adobe Firefly, LeonardoAI, StableDreamer, а й практично згенеровано зображення бібліотеки майбутнього. Учасники  дізналися, як за допомогою додатка Prequel створити арт-проєкт для популяризації бібліотечного фонду. А корисним бонусом для учасників стала добірка корисних сервісів ШІ з обробки звуку, відео, зображень та генерації тексту.

Хто не встиг долучитись 8 серпня – у вас є чудова нагода долучитись сьогодні! Не пожалкуєте!

Представлено  відеозапис майстер-класу «AI+Art: нові горизонти у творчості бібліотекаря» тут: https://www.youtube.com/watch?v=rqafSycYgSE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)