Новини від УКФ

Український культурний фонд розпочинає фінансування проєктів у грантовому сезоні 2023 року

Перші грантові угоди для реалізації культурно-мистецьких проєктів за підтримки УКФ у травні підписані та передані у Державну казначейську службу України для здійснення оплати.

Отже, вже розпочинається реалізація проєктів за програмами «Культура без бар’єрів», «Аудіовізуальне мистецтво», а також за ЛОТом 2 «Стипендії» програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності». Незабаром у низці українських міст відбудуться інклюзивні мистецькі майстер-класи для захисників та захисниць України, які отримали поранення внаслідок бойових дій, запрацює освітня медіастудія для дітей з інвалідністю, вийде радіопрограма, що спрямована на запобігання та протидію дискримінації в Україні. І багато-багато інших культурно-мистецьких проєктів.

На черзі підписання грантових угод за ЛОТом 1 програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності», а також завершення переговорних процедур за програмами «Культурна спадщина» та «Культура. Регіони».

Водночас, в умовах обмеженого державного бюджету через воєнний стан, УКФ вимушений повернутися до практики фінансування проєктів декількома виплатами (траншами), перша з яких становить 30% від загальної суми проєкту.

P.S. Після завантаження в систему абсолютно всіх документів відбудеться публікація реєстру (від декількох грантоотримувачів УКФ очікує на підписані угоди).

Джерело тут

Грантовий менеджмент від УКФ

УКФ в партнерстві з ГО «Інша Освіта» та медіаплатформою «Накипіло» створив освітній курс з грантового менеджменту.

Мета курсу — підвищення професійних компетенцій проєктних менеджерів, що працюють у сфері культури та мистецтва. Курс “Грантовий менеджмент від УКФ” складається з 10 відеолекцій:

Лекція №1 «Інституційна діяльність, організаційна сталість та проєктний підхід»

Лекція №2 «Планування проєкту: з чого почати?»

Лекція №3 «Робочий план проєкту. Моніторинг та оцінка. Сталість»

Лекція №4 «Команда проєкту»

Лекція №5 «Авторські права та інтелектуальна власність в культурі»

Лекція №6 «Бюджетування та формування кошторису»

Лекція №7 «Фінальне звітування»

Лекція №8 «Управління ризиками в проєкті»

Лекція №9 «Фандрейзинг. Краудфандинг»

Лекція №10 «Грантовий менеджмент»

Відеолекції тут

Опубліковано 73 випуск дайджесту «Хроніки культурного фронту». Дізнаєтесь про :

персональну виставку «Берегиня надії» художниці Світлани Бойкової-Калюжної циклу «Берегині України» у Миколаївській центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького; український документальний фільм «Євродонбас» режисера Корнія Грицюка;  12 великих співочих солов’їв, встановлених в англійському місті Ліверпуль, яке приймає «Євробачення-2023»; 4-й Одеський міжнародний кінофестиваль, що відбудеться 19-26 серпня 2023 року  і т.п.

Звертаю увагу на поради від  Владислава Берковського, виконавчого директора УКФ, в інтерв’ю для видання ЦУКР.

Завдяки підтримці УКФ в Україні створено тест, який допоможе не лише швидко, надійно, безкоштовно визначити свій рівень володіння українською мовою, але й підвищити його.

Тест має унікальний інноваційний алгоритм, який базується на адаптивності, що значно скорочує час проходження до 20-30 хвилин.

Тестування можна проходити безліч разів.

Також мультимедійний онлайн-курс «Сучасна українська мова» допоможе опанувати нові правила граматики та подолати мовний бар’єр.

Доступ до ресурсу за посиланням

Під час підготовки певних творчих заходів може стати у пригоді знайомство з платформою « Рись».

Традиційний спів Східного Поділля, Середньої Наддніпрянщини, Західного Полісся… Кожен охочий може подивитися лекції або послухати подкасти про основні явища традиційної музики від провідних дослідників або ж навчитися грати на бубні за допомогою першого в українській історії відеокурсу.

Це все – онлайн і безкоштовно.

Доступ до ресурсу за посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)