Нові пропозиції, нові можливості …

   Сьогодні пропонуємо чергову добірку, яка допоможе залучити додаткові ресурси, досягти певної мети або розв’язати нагальні проблеми.

Конкурс грантів від EU4Culture:

EU4Culture: гранти на професійні подорожі для митців та менеджерів культури

Це можливість поїхати у професійну подорож мрії для українських митців та менеджерів культури. Грант відкриває для вас ЄС, Велику Британію, Норвегію, Ісландію, Туреччину та ще 13 країн. 

Ви самостійно плануєте маршрут: можете відвідати іноземних партнерів для знайомства або роботи над проєктом, взяти участь у конференції або нетворкінгу або придумати щось інше.

Подорожі потрібно запланувати на період з червня 2023 по травень 2024. Якщо ви не можете виїхати з України — віртуальна подорож теж варіант.

Програму EU4Culture здійснює Goethe-Institut спільно з Чеськими центрами, Данським культурним інститутом та Французьким інститутом в Грузії. 

Детальніше тут

Проєкт EU4Culture  оголошує третій конкурс грантів міжнародної мобільності для підтримки митців та професіоналів сектору культури в Україні.

Конкурс підтримує проєкти стажування, навчальні поїздки, конференції, програми професійного розвитку та інші можливості, покликані посилити обмін знаннями та міжкультурний діалог. Конкурс відкрито для громадян України та тих, хто проживає Україні на законних підставах, які перебувають в Україні або виїхали за кордон з початку лютого 2022 року.
Гранти надаються на такі категорії мобільностей:

  • Короткострокова мобільність (5-10 календарних днів) – до €1500
  • Середньострокові мобільності (до 5 тижнів) – до €3500
  • Довгострокова мобільність (до 12 тижнів) – до €5000
  • Віртуальна мобільність (онлайн-участь) – до €1000

Проєкти мобільності можуть бути реалізовані в період з 1 червня 2023 року по 31 травня 2024 року в країнах-членах Європейського Союзу, країнах-партнерах ЄС та інших країнах Європи.

Кінцевий термін подання заявок: 27 березня 2023 року о 15:00 (за центральноєвропейським часом).

Зареєструйтеся заздалегідь, щоб відвідати інформаційну сесію щодо грантів мобільності EU4Culture за посиланням: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZIuf-6gqj8vGdP1U05085xJsTPvrBA9Z10B

Дізнатися більше про цю можливість можна тут  

Конкурс від Кімонікс Інтернешнл: Підтримка громадянського суспільства на прифронтових територіях

Програма «Фонд «Партнерство за сильну Україну»» (ФПСУ) оголошує конкурс проектних пропозицій для реалізації заходів, спрямованих на підвищення згуртованості та безпеки громад в окремих регіонах України, які постраждали від війни, що триває на території України.

Гранти надаватимуться українським неурядовим організаціям (НУО) та громадським організаціям (ГО).

Гранти присуджуватимуться і впроваджуватимуться відповідно до правил Міністерства закордонних справ, справ Співдружності та розвитку Сполученого Королівства (МЗС СК), що регулюють надання грантів за договорами, та внутрішніх політик управління грантами ФПСУ.

Кінцевий термін подання: 3 березня 2023 р.

Фонд проведе попередню консультацію з подання заявок 24 лютого 2023 року о 12:00. Консультація проводитиметься на платформі Microsoft Teams за посиланням нижче:

 Microsoft Teams meeting

Click here to join the meeting

Meeting ID: 249 819 366 814
Passcode: X8LRbV

Download Teams | Join on the web

 Ця консультація дозволить зацікавленим заявникам, що відповідають критеріям відбору, задати питання стосовно конкурсу, отримати рекомендації стосовно підготовки грантової пропозиції та інформацію про процедуру подачі грантової заявки.

Детальніше тут 

Фонд “Партнерство за сильну Україну” (ФПСУ) – це багаторічна донорська програма, за якою надається підтримка з метою зміцнення стійкості українського уряду перед лицем російської агресії проти України та надання необхідної підтримки українським державним інституціям, громадянському суспільству та засобам масової інформації. Програма впроваджується компанією-розпорядником коштів – Кімонікс Інтернешнл. Програмою керує МЗС СК за додаткового фінансування з боку інших урядів, у тому числі США, Канади, Швеції, Швейцарії та Фінляндії.

Documenting Ukraine: гранти для професіоналів, які документують війну в Україні

Якщо ви висвітлюєте події, збираєте матеріали з першоджерел, записуєте усні свідчення або інтерпритуєте війну в художніх проєктах — подавайтеся. 

Це можливість отримати 5 000 євро для журналістів, науковців, митців, інтелігенції, перекладачів та архівістів з України.

Проєкт фінансується Інститутом гуманітарних досліджень Відня. Це одна з тисяч можливостей ЄС для України. 

Детальніше тут .

 НОВІ освітні курси на Prometheus:

«Добробут планети: що має знати й може вміти кожен‎»

Цей курс розроблений для того, щоб отримати базові знання про глобальні екологічні виклики сьогодення та інструменти їх подолання.

Цінний освітній ресурс як для початківців, які дбають про довкілля та майбутнє нашої планети, так і для досвідчених ековолонтерів та активістів.

Детальніше тут

Промо “Добробут планети: що має знати й може вміти кожен” 

«Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?»

Програма допоможе навчитися фільтрувати інформацію навколо максимально швидко та ефективно. Курс є всеохопним, оскільки об’єднує різних стейкхолдерів, дотичних до теми медіаграмотності.

Детальніше тут 

Курс із соціально відповідального блогінгу «MOLOблогерстVO!»

Лектори курсу — українські блогери та блогерки, які не просто знають, як розповісти власну історію цікаво, а й готові навчити запаковувати власний блог професійно і з урахуванням останніх світових трендів. Ви навчитеся просувати соціально важливі теми та дізнаєтеся, як прокачати власний блог.

Детальніше тут 

«Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен та кожна‎»

Мета курсу – сприяти кращому розумінню явища сексуального насильства, пов’язаного з війною, особливостей надання допомоги постраждалим та засад гендерно чутливого спілкування з ними.

Це перший у своєму роді україномовний курс, що базується на міжнародних стандартах і поєднує в собі теоретичну базу та практичні компоненти з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною в Україні.

Детальніше тут

Наостанок.

З березня 2022 року на базі 54 установ (бібліотек, молодіжних центрів та громадських організацій) команда програми USAID “Мріємо та діємо” запустила проєкт ВільноХаб, спрямований на створення в уже існуючих закладах та просторах, місць, де молодь могла б отримати підтримку аби впоратись з новими викликами, адаптуватись до змін, налагодити комунікацію в громаді та продовжити неформальну освіту.

Довідка . Проєкт “Вільнохаб” розроблений та втілюється в межах програми USAID “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

 За цей час організаціями-учасницями було проведено більше 3800 заходів для більше 56 000 молодих людей.

21 лютого 2023 р. в  Zoom відбулась конференція «ВільноХаб. Їм вдалося і ти зможеш: адаптація та гуртування молоді в громадах», на якій учасники ВільноХабів  розказали про те, як їм вдалося об’єднати місцеву молодь та ВПО. Під час конференції було презентовано низку інтерактивних посібників, які стануть у нагоді іншим бібліотечним фахівцям для роботи з молоддю:

 ІНТЕРАКТИВНИЙ ПОСІБНИК “ЯК СТВОРИТИ КАР’ЄРНИЙ ЦЕНТР?”

У межах програми USAID ГО Центр “Розвиток КСВ” та її платформа Сareer Hub розробили практичний інтерактивний посібник який̆ допоможе ефективно запровадити послуги кар’єрного консультування та заходи розвитку кар’єри, зокрема для молоді.

Партнери: Міністерство молоді та спорту України, Міністерство освіти і науки України.

Завантажити посібник та його додатки можна буде після реєстрації. Детальніше тут

ПОСІБНИК ДЛЯ МОЛОДІ “ВСІ РІЗНІ – ВСІ СВОЇ”

В цьому посібнику «Мріємо та діємо» ділиться набором заходів, які молоді люди можуть проводити для просування толерантності, поваги до різноманіття та розбудови соціальної згуртованості у своїх громадах. В посібнику представлені покрокові інструкції для проведення навчань, ігрових та діалогових заходів разом із супутніми роздатковими матеріалами.

Зареєструватись і отримати посібник можна тут

ПОСІБНИК “КІБЕРГІГІЄНА ТА ПРОТИДІЯ КІБЕРБУЛІНГУ»

В цьому посібнику “Мріємо та діємо” ділиться набором навчальниз заходів, які молоді люди можуть проводити для розвитку навичок безпечної поведінки в інтернеті серед однолітків. Через інтерактивні навчальні вправи в посібнику розкриваються теми розпізнавання шкідливого програмного забезпечення та соціальної інженерії, налаштування безпеки мобільних пристроїв та облікових записів, безпеки використання соціальних мережах та доступу до Інтернету, а також розпізнавання та протидії кібербулінгу.

Зареєструватись і отримати посібник можна тут

НАБІР СПОРТИВНИХ ВПРАВ З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

Набір вправ, які можна використати для проведення змагання у громаді під назвою Кубок з медіаграмотності (Чемпіонат). Ігри також можна використовувати окремо: на уроках фізкультури, під час проведення літніх таборів у школах, як складова інших заходів для молоді тощо.

Завантажити тут 

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ ДЛЯ ГРОМАД

«Медіаграмотність для громад» – це інтерактивний навчальний інструментарій, збірка більше 50 сценаріїв для проведення практичних занять з медіаграмотності.

Отримати тут 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)