Пропозиції для реалізації своїх можливостей та потенціалів

Надання нових/оновлених бібліотечних послуг  — це не лише ефективний спосіб реалізації варіативної складової змісту бібліотечного обслуговування, а й додаткове джерело фінансування самої бібліотеки.

Звертаємо вашу увагу на нові можливості, які  допоможуть отримати новий досвід, прокачати навички та поділитися ідеями з іншими:

Український культурний фонд разом з Українським інститутом національної памʼяті запускають гранти на підтримку досліджень історико-культурної спадщини.

«У межах грантової програми «Культурна спадщина» на 2023 рік Український культурний фонд створив ЛОТ «Дослідження історико-культурної спадщини України». Він розроблений у співпраці з Українським інститутом національної памʼяті, щоб підтримати дослідників, які працюють з темами, що їх активно використовує російська пропаганда», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, максимальна сума гранту, яку можна отримати на дослідження, – 800 тисяч гривень.

Кінцевий термін подачі заявки – 28 лютого 2023 року.

Детальніше про ЛОТ можна дізнатися за посиланням

Як повідомлялося, на фінансування культурно-мистецьких проєктів Українського культурного фонду у 2023 році передбачено 152 мільйони гривень.

УВАГА !

25 січня та 2 лютого УКФ проведе вебінари для заявників грантової програми «Культурна спадщина»
▪️ Якщо ви плануєте подаватися на ЛОТ 1 «Диджиталізація» або ЛОТ 2 «Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини», долучайтеся до вебінару, що відбудеться 25 січня грудня о 17:00.

Конкурс мініпроєктів спрямованих на підтримку інтеграції ВПО у нові громади

Громадська організація “ДІЙ-Краматорськ” оголошує перший тур конкурсів міні-проєктів, спрямованих на прийом та інтеграцію ВПО у громадах. Цей конкурс є гнучким інструментом для прийому, розміщення та інтеграції ВПО в життя приймаючих громад.

Мета конкурсу:

Створення у громадах умов для прийому ВПО та їх інтеграцію у нових громадах через створення умов для їх розміщення, саморозвитку, самозайнятості та залучення до прийняття рішень на місцевому рівні через інструменти локальної демократії.

Регіон реалізації проєкту:

Вся територія України за винятком Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей та Республіки Крим. Реалізація проєктів у громадах з населенням менше 10 000 осіб або з великою відносною кількістю ВПО є додатковою перевагою.

Хто може приймати участь:

–          Зареєстровані громадські організації зі статусом неприбутковості

–          Органи влади та місцевого самоврядування

–          Неформалізовані волонтерські об’єднання

Допустимі витрати:

–          Закупівля товарно-матеріальних цінностей, необхідних для реалізації проєкту (обладнання, меблі, канцелярські товари тощо)

–          Закупівля послуг відбувається у випадку аргументованої крайньої необхідності. Остаточне рішення приймає команда ГО “ДІЙ-Краматорськ” і це рішення є остаточним.

 На першому етапі планується профінансувати 5 проєктів. Вартість кожного не має перевищувати 38 000 гривень.

Граничний термін подачі проєктів – 29 січня 2023 року.

Детальніше тут 

В програмі ЄС «Креативна Європа» оголошено конкурс «Інноваційні лабораторії» 2023 (підпрограма «Міжсекторальна співпраця»).

Цей конкурс заохочуватиме представників з різних культурних та креативних секторів, включаючи аудіовізуальний, розробляти та тестувати інноваційні рішення для ключових завдань, які потенційно матимуть позитивний довгостроковий вплив на різні культурні та креативні сектори. Заходи мають підтримувати проектування, розробку та/або розповсюдження інноваційних інструментів, моделей або рішень, що застосовуються в аудіовізуальному та інших культурних і креативних секторах. Вони мають бути спрямовані на підтримку конкурентоспроможності, процесу екологізації, співпраці, поширення, видимості, доступності, різноманітності та/або розвитку аудиторії.

Загальний бюджет конкурсу: 5 438 131 євро.

Тривалість проєкту: до 24 місяців.

Дедлайн: 20 квітня 2023, 17:00 за центральноєвропейським часом.

Теми проєктів та пріоритети:

а) заохочення до нових форм творчості при перетині різних культурних та креативних секторів, наприклад через експериментальний підхід та використання інноваційних технологій;

б) сприяння інноваційним міжсекторальним підходам та інструментам, які, де це можливо, охоплюють багатомовні та соціальні виміри для того щоб сприяти поширенню, промоції, монетизації, а також доступу до культури та творчості, включаючи культурну спадщину.

Детальну інформацію про конкурс українською можна знайти на сайті Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні  .

Гранти на проєкти для вразливих категорій населення

Це можливість отримати до 250 000 фунтів стерлінгів на проєкт для людей, які найважче переживають війну. 

Евакуюйте людей з інвалідністю з місць активних бойових дій, відкрийте молодіжний центр для підлітків, запустіть акцію на захист прав ЛГБТКІ+ спільноти або втільте будь-який інший проєкт на підтримку вразливих категорій населення. У вас буде рік на реалізацію ідеї на підконтрольній уряду України території.

Конкурсом опікується Crown Agents за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародного розвитку Великої Британії. Це одна з тисяч можливостей ЄС для України. 

Детальніше тут: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/460

Підтримка проєктів, направлених на відновлення та реконструкцію України

Команда програми Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні підготувала різдвяний подарунок для організацій громадянського суспільства України (ОГС).

Про що: Програмний фонд відновлення та реконструкції надасть фінансову підтримку проєктам, ОГС, які будуть направлені на відновлення та реконструкцію України, особливо на місцевому рівні з використанням підходу гендерної рівності та соціального залучення.

Що таке відновлення та реконструкція?

  •  Відновлення – це термінова діяльність, яка підтримає вашу організацію з короткостроковими потребами. 

Наприклад, це може бути підтримка переміщення людей з обмеженими можливостями до тимчасового притулку/об’єкта або забезпечення.

  • Реконструкція – діяльність на довгострокову перспективу, яка дозволить створити кращі умови для вразливих груп у розбудові соціальної згуртованості та інтеграції їх в ініціативи реконструкції на місцевому рівні. 

Приклади такої діяльності можуть бути наступні: підтримка щодо розширення економічних можливостей жінок, адвокаційні зусилля з місцевою владою, відкриття молодіжних центрів та закладів для людей з інвалідністю, підтримка у створенні робочих місць для людей з інвалідністю, захист та підтримка національних меншин, захист прав ЛГБТКІ+ спільноти, робота з місцевою владою для забезпечення потреб становлення нових інститутів, підтримка демократичних процесів на місцях та інше

 Детальніше тут  і  тут

 

Відмінних результатів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)