Вітаємо Збройні Сили України! 

Сьогодні – День Збройних сил України, якими ми захоплюємось щодня і щогодини! І тому є підстави:

ЗСУ довіряють 96% українців. З 2014 року, після того, як росія анексувала Крим і вторглася на Донбас, українська армія з року в рік посідала перше місце за рівнем довіри серед громадян України. Повномасштабна війна здійняла цей рівень суспільної підтримки до рекордного.

Ще влітку 2022 року міністр оборони України Олексій Резніков наводив дані, відповідно до яких у секторі безпеки й оборони України нині задіяно «понад 1 млн людей у формі».

Половина бойового складу Збройних сил України – це сухопутні війська (механізовані і танкові війська, ракетні війська та артилерію, армійську авіацію, частини і підрозділи протиповітряної оборони, спеціальні війська, частини логістичного забезпечення, бригади територіальної оборони). Командувачем Сухопутних військ ЗСУ є генерал-полковник Олександр Сирський – український воєначальник, чиє ім’я стало відомим на світовому рівні після того, як він став однією з ключових фігур битви за Київ, а згодом і наступальної операції на Харківщині восени 2022 року. 12 грудня Україна відзначатиме День Сухопутних військ.

  Від початку вторгнення 24 лютого росія втратила вбитими в Україні понад 90 тис. осіб. У листопаді 2022 року ЗСУ встановили рекорд зі знищення російських окупантів. За цей місяць було ліквідовано майже 17 тис. (16 970) військовослужбовців російських сил (а що буде в грудні?!).  За офіційними даними, за 10 років війни в Афганістані (1979−1989) СРСР втратив близько 15 тисяч радянських військовослужбовців загиблими, було поранено близько 54 тис. осіб.

ЗА вересень ЗСУ повернули уп’ятеро більше територій, аніж росія захопила за три місяці (агенція Top Lead у своєму Телеграм-каналі UA War Infographics.). Звільнено 63% територій, захоплених росією після 24 лютого.

ЗА дев’ять місяців ЗСУ знищили імідж росії як “другої армії світу”.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний увійшов у 100 найвпливовіших людей світу.

92% українців переконані, що саме Україна переможе росію у війні.

ЗСУ – лідер донатів на допомогу УКРАЇНІ.

Бібліотечні працівники України не лише донатять на ЗСУ . З перших днів війни, збираючи навколо себе людей, бібліотеки допомагають українському війську щодня:

  

Про сухі борщі та маскувальні сітки для зсу: як бібліотека в бердичеві стала волонтерським штабом – див. тут

 

Наше завдання сьогодні – продовжувати підтримувати наші Збройні Сили та спільно робити все для нашої Перемоги!

У День Збройних Сил України хочемо вкотре подякувати усім нашим захисникам і захисницям, які боронять нашу Україну! Віримо у вас і пишаємося вами! ДЯКУЄМО!

Дякуємо вам за надію, віру, за захист наших мрій і свободи!

Наша шана загиблим і честь живим!

Слава Збройним Силам України!

 Слава Україні!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)