Ми – непереможні !

Цьогоріч кожне наше державне свято відчувається по-іншому — зі ще більшою усвідомленістю і гордістю.

«У нас триває війна і окупанти скаженіють від своєї безпорадності. Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам й вражати світ своєю незламністю, силою та емпатією до тих, хто поруч. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі. Ми назавжди запам’ятаємо те, хто нам друг, а хто ворог. Щиро вірю, що зовсім скоро ми гучно святкуватимемо нашу перемогу»,  — зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики.

У зв’язку з підвищеною небезпекою та можливими провокаціями зі сторони окупантів у низці регіонів введено обмеження до Дня Державного прапора і Дня Незалежності.

 Слово тим, кому сьогодні найважче…

Державний прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Сьогодні український прапор – справжній символ боротьби і незламності країни, національної єдності, честі та гідності!

   23 серпня по всій Україні здійнялися десятки тисяч синьо-жовтих прапорів. Впевнена, що серед них майорять прапорці, виготовлені родинами внутрішньопереміщених осіб під час майстер-класу від бібліотекарів відділу мистецтв Хмельницької ОУНБ спільно з бібліотекарями Луганської ОУНБ (#Мандрівнабібліотека): 

 

   Українська Донеччина – то СУПЕР-ПУПЕР!!!  З онлайн-платформи Донецької обласної бібліотеки для дітей «ДОНЕЧЧИНА ТАЛАНОВИТА» привітала Україну з Днем Державного Прапора юна поетка Бьянка Чала з міста Білицького (Донецька обл.)

Більше тут

   Напередодні Дня Незалежності Україну привітала Бібліотека Шури та Віті (ЦМБ для дітей, м. Миколаїв) і запросила до віртуальної мандрівки «Україна найкраща» :

У ролику використано світлини миколаївських фотографів Світлани Вовк та Alyona Shandrigina, а також світлини читачів з конкурсів, челенджів та флешмобів…

    Бібліотека-філія 9 ЦМБ ім. Кропивницького м. Миколаєва до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України презентує розгорнутий перегляд літератури: «Україна моя калинова, Незалежності правда свята».

    Незламні, небайдужі, сильні духом нікопольці вітають Україну!

Центральна бібліотека Нікополя

 Мелітополь – це Україна! (ЦМБ м. Мелітополь)

   Запорізька ОУНБ нагадала про присутність ще одного прапора в нашій державі. Прапорі, який викликає в руснявих справжню істерику. Він має також два кольори – чорний та червоний.

 Що означають ці кольори? Чорний – це земля, наш родючий чорнозем, символ української землі. Червоний – кров борців за незалежність, самостійність та суверенність України. Історія цього прапору починається ще в минулому столітті, як символ бійців з Українських Січових Стрільців та ОУН-УПА. Для України він є символом нескореності, волі, свободи, сили та незламності, який показують українці з давніх часів.

 

  Також, за  ініціативи Директора Департаменту культури та інформаційної політики Мороко Влад Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека, Запорізький обласний краєзнавчий музей, Запорізька обласна бібліотека для юнацтва та ЗОБД “Юний читач” розпочали серію публікацій про минуле, сучасність та майбутнє нашої держави.

Наразі ці публікації розміщуються у телеграм каналі «Усна історія російсько-української війни» https://t.me/viyna_2014

Щодня бібліотеки будуть знайомити з цікавими сторінками минувшини та подіями сьогодення, непересічними особистостями та звичайними людьми, які нині творять історію.

Для зручності,  публікації позначено хештегами:

#героїчний_понеділок, #звичайні_герої – про військових, волонтерів, медиків, мешканців окупованих міст тощо, які активно наближають нашу Перемогу;

#були_є_будемо – про витоки і становлення української державності;

#українці_за_покликом_душі – про представників різних національностей, які підтримують Україну у боротьбі з російською навалою;

#прямуємо_до_єс – про тернистий, але невпинний шлях України до європейської спільноти;

#україна_не_міф – про міфи навколо відомих і невідомих історичних подій та паралелі із сучасністю;

#зброя_перемоги – про зброю – українську і надану союзниками у війні проти росії;

#щоденник_патріота, #діти_і_війна – про дитячі долі у російсько-українській війні та чималий внесок дітей у Перемогу;

#битва_за_київ – про те, як рашисти намагались «взяти Київ за три дні» і що з цього вийшло;

#нескорений_південь, #північний_злам, #український_донбас – про події на найгарячіших ділянках фронту, про те, як великі й маленькі міста і села, що героїчно встали на заваді просуванню ворога вглиб країни, що мужньо виживають в умовах тимчасової окупації та роблять все можливе для наближення Перемоги;

#моя_мала_батьківщина, #окуповане_повернемо, #зруйноване_відбудуємо – про міста й містечка, села й селища Запорізької області, які були зруйновані та/або окуповані рашистами

    23 серпня особливий день для всіх харків’ян:

Цього року  із Днем Державного Прапора України Місто-герой України і харків’ян  вітають відеозверненнями, світлинами на сторінці ХДНБ ім. В. Г. Короленка у фейсбуці:

 Більше тут 

   Вітає харків’ян із Днем міста Люботинська публічна бібліотека:

  Щороку 23 серпня святкувала свій день народження Холодногірська Бібліотека (м. Харків). Зазвичай у цей день бібліотека була разом із своїми читачами,  мешканцями свого району, отримували подарунки… Сьогодні ФБ нагадав, як це було…

Тож вітаємо бібліотеку з днем народження! Колегам бажаємо сталевих нервів, стійкості, мужності, надійного тилу,  мирних днів та добрих звісток ! Нехай усі мрії виконуються!

А наостанок –  потужна поетична енергетика від рок-зірки сучасної української літератури Сергій Жадан

 

Записували це до війни, в мирному сонячному Харкові. Харків далі сонячний, хоча, на жаль, не мирний. Але це питання часу).

Відео – Василь Білоус та Олексій Таврін.

 

Фото заставки від  КЗ “Публічна бібліотека Улашанівської сільської ради” 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)