Діла добрих оновляться, діла злих загинуть

Коли настає період новорічних та різдвяних свят особливо віриться в чудеса!
Творити чудеса – ще краще! Основа кожного дива – то наші будденні справи, невеликі пожертвування, посильна допомога, слова підтримки…

10 січня 2022 року працівники Закарпатської ОУНБ імені Федора Потушняка з колядкою та благородною місією відвідали обласну раду.
Колектив, колядуючи збирає кошти на лікування хворого на спинально-м’язову атрофію (СМА) свого маленького земляка Павлика Мотички.
Керівництво облради радо підтримало веселу коляду та ініціативу бібліотекарів.

Джерело тут

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва   впродовж  року організувала 5 бібліотечних пунктів видачі в військових частинах Хмельницького гарнізону. Пункти створено на підставі  угод, підписаних командирами частин та дирекцією бібліотеки з метою сприяння патріотичному вихованню в Збройних Силах України, підвищенню освітнього рівня військовослужбовців, організації їх змістовного дозвілля.
На даний час бібліотечні пункти  діють в 15-му гарнізонному будинку офіцерів, військових частинах Хмельницького гарнізону- в/ч А 1538, А3808, А2678, А3013. Їх роботу координують закріплені за кожним  фахівці обласної бібліотеки для юнацтва та  менеджер проєкту від Хмельницького гарнізону.  Книжкові добірки постійно замінюються новими, в військових частинах бібліотекарі організовують цікаві масові заходи, зустрічі.

У Всесвітній день «дякую» бібліотека № 119 для дітей ЦБС Деснянського району м. Києва запросила вихованців  інклюзивної групи ДНЗ № 176 до світу чарівних слів. Читання казок, віршів та оповідань про чемність, гра-побажання «Ввічливі слова», гра роздум «Кому і за що ми можемо сказати «Спасибі», «Абетка ввічливості», мультфільми про вдячність і доброту. Малята залюбки здійснили мандрівку Країною щирості, теплоти і позитивних емоцій та подякували бібліотекарям за зустріч і книжки, що обрали для читання.

Народний депутат Тетяна Скрипка поповнила книжковий фонд Сумської міської центральної бібліотеки ім Т.Г.Шевченка, зокрема виданнями для дітей із вадами зору. Загалом парламентарка передала понад 500 книг.  Видання різні, від класичних, накшталт роману «Вир» Тютюнника, п’єси «Наталка-Полтавка» Котляревського і романа Даніеля Дефо “Робінзон Крузо”, до сучасних творів, таких як «Чудернацькі казки» Винничука і чудовий збірник у трьох томах «З Україною в серці: патріотична хрестоматія», тож розраховані на різну вікову аудиторію.
Для дітей з вадами зору –”Аліса у країні чудес” Льюїса Керрола і ”Маленький принц” Екзюпері. А ще пригоди тореадорів з Васюківки та чарівний світ Гаррі Поттера. Усі книжки шрифтом Брайля.

Приємним сюрпризом в переддень Нового року для КЗ “Публічна бібліотека Війтівецької сільської ради” (Вінницька обл.) стали книги, які прийшли по Новій пошті з м.Одеса від постійної дарувальниці Юлії Головченко.

Казково, коли рік починається з гарних справ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)