Початок нового року автоматично означає початок чудового року!

Зазвичай наприкінці кожного року ми висвітлювали творчі доробки наших колег, які допомагали створювати  доброзичливу атмосферу наближення новорічно-різдвяних свят.

І цього року, вже як постфактум, не можемо не висвітлити ті події, що дозволили будь-кому зануритися в казкову атмосферу свят та наповнитись яскравими емоціями, позитивними враженнями.

Так, вже в грудні з’явилось безліч фотозон та інсталяцій, де можна було сфотографуватися: 

Протягом грудням бібліотечні фахівці ініціювали низку майстер-класів для того, аби користувачі, а особливо діти, відчували наближення новорічної казки:

майстер-клас по виготовленню Кози від Наталі Бернаги та Центральної дитячої бібліотеки м. Мелітополь:

Як вирізати з паперу тигреня – символ прийдешного року запропонували в КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім.П.Красножона :

грудень видався напруженим для “Новорічної майстерні” в Бібліотеці   10 для дітей міста Бердянська , майстерні «Handmade» при відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А.Лавреньов  та багатьох ін.

 

Важко заперечити твердження Старобільської публічної бібліотеки (Луганська обл.): «…чекати новорічних чудес найкраще за книгою». Неординарні виставки, перегляди, добірки літератури були здатні задовольнити різноманітні смаки та зробити читання більш казковим:

Книжкова виставка «Феєрія новорічно-різдвяних свят» МСБМ (м. Київ) надала можливість дізнатися, як прикрасити свою оселю, які страви краще приготувати на святковий стіл та як власноруч виготовити новорічні іграшки.

Книжкові  різдвяні та новорічні он-лайн виставки у Олешківських бібліотеках «Новорічний серпантин», «Дивосвіт різдвяних свят», «Різдво – колядка і Щедрий вечір», «Різдвяна казка збирає друзів», «Колядуй! Щедруй! Посівай!» проілюстрували, як святкували новорічно-різдвяні свята українці.

 

У Полтавській ОУНБі ім. І. Котляревського відкрили книжково-ілюстративну виставку «Новорічна мандрівка навколо світу». Її підготували працівники Центру європейської інформації відділу обслуговування користувачів. Тож, бодай побіжно ознайомившись із публікаціями, представленими в книгах і періодичних виданнях, можна здійснити захопливу новорічну подорож багатьма країнами

 

 

Святкову добірку книжок, які ідеально пасують до зимових вечорів запропонували фахівці Запорізької ОБЮ:

 

Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка (Куяльницька громада, Одеська обл.) не лише  причепурилася до Нового року, даруючи своїм користувачам святковий позитивно-оптимістичний настрій вже з перших кроків від вхідних дверей, а й запропонувала велику святкову виставку-інсталяцію «Новорічна смакота». 

Поціновувачів читання та книги зустрічає книжковий містер Сніговик та запрошує до  виставки, де знайомить з  незвичайними  новорічними рецептами. Один з них – «Салат «Фентезі», розділ, де зібрались книжки найвідоміших світових майстрів жанру фентезі і фантастики: роман-сага «Дюна» Френка Герберта, безсмертні романи Джона Толкіна, романи «Сузір’я дів» Дари Корній, «Сни з колодязя» Алли Рогашко та інші.

Другий, не менш цікавий, рецепт – «Детективне асорті «без шуму і пилу» з найзаплутанішими детективами, карколомними пригодами та справжніми новорічними детективами від майстрів детективного жанру.

А третій рецепт – «Десерт «Жіночий каприз» – дуже до вподоби найпрекраснішій половині наших читачів, бо саме на них чекають на поличці історії про ніжне і палке кохання, радість і смуток, розчарування і надію, але усі вони – зі щасливим кінцем.

У Іваницькій бібліотеці відкрили виставку раритетних новорічних іграшок: «Новорічні іграшки із старої валізки» . Це проєкт бібліотекарки закладу Тамари Вірко, яка давно виношувала ідею відкрити виставку. Адже у її власній колекції назбиралося чимало іграшок, які багато років пані Тамара трепетно берегла. Тож чому не виставити їх на загал? Ялинкові прикраси у книгозбірню принесли й читачі. Вони виготовлені у різні періоди минулого століття і мають свою надзвичайно цікаву історію.

Є на виставці і найстаріші іграшки, які прикріплюються на ялинку прищепками. За цими іграшками також можна прослідкувати зміну епох та ідеологій, а також відчути дух минулого століття.

Джерело: https://cheline.com.ua/news/society/u-ivanitskij-bibliotetsi-vidkrili-vistavku-raritetnih-novorichnih-igrashok-foto-286562

 

Бібліотека На Петлюри (Львівська обл.) підготувала новорічно-різдвяну виставку декоративно-ужиткового мистецтва “Солом’яне Різдво”. Виставка презентує традиційні для українського народу різдвяні вироби з соломи,сіна різдвяні атрибути: дідухи,павуки, зірки, ангелики.


Змістовно провести вільний час, використовуючи настільні ігри, головоломки, пазли, запропонували в Рівненській ОУНБ:

Феєричними виявилися цьогоріч новорічні свята в Олександрійській МЦБС Працівники дитячої бібліотеки влаштували справжню казку з новорічними пригодами та веселими іграми. Яскраві казкові герої розважали малечу близько двох тижнів. Новорічне свято відвідало біля півсотні дітей. Неймовірні емоції переповнювали присутніх.

Атмосферу свята створювали багато чинників: прикрашена зала, весела музика, яскраві образи дійових осіб, тематичні ігри та відмінна акторська гра. Неодмінною частиною кожного заходу було вручення дітям подарунків від Діда Мороза.

Новорічні свята в дитячій бібліотеці – це найкрутіший святковий настрій! Дід Мороз зі Снігуронькою, веселий Олаф, красуня Фея Часу та сувора Малефісента, запальні танці, веселощі, дива, подарунки – все це в Сєверодонецькій МБ для дітей:

 

Сьогоднішня добірка – маленька краплина з моря того креативу, що реалізувала бібліотечна спільнота напередодні і під час новорічно-різдвяних свят.

З чим же ми ввійдемо у Новий 2022 рік? Думаю, що краще за Alex Morritt не скажеш: 

“Новий рік – новий розділ, нова версія чи все та сама стара історія? Зрештою, її пишемо. Тому й обирати нам” 

Фото заставки – фотозона Чорнобаївської  сільської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)