Можемо очікувати на зміни?

   У 2020 році розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2020 р. за № 1035-р було схвалено КОНЦЕПЦІЯ реформи фінансування системи забезпечення населення культурними послугами.
Метою Концепції є визначення основних завдань і способів створення умов для запровадження нового механізму фінансування системи забезпечення населення культурними послугами.
Серед основних завдань реформи фінансування системи забезпечення населення культурними послугами зазначено й оновлення системи оплати праці працівників сфери культури.  Чітко визначено, що система оплати праці повинна включати стимули для якісної та ефективної роботи працівників закладів сфери культури.
Виконання цього завдання передбачає, зокрема:

  • вжиття заходів до впорядкування умов оплати праці працівникам сфери культури відповідно до показників ефективності їх роботи;
  • проведення дослідження можливостей впровадження системи заохочувальних виплат для працівників державних і комунальних закладів культури з урахуванням показників результативності, ефективності та якості їх роботи.

15 червня Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції МКІП  повідомив про запуск проєкту “Дослідження системи оплати праці в закладах культури”.
Проект реалізується Samoorg – Асоціація сприяння самоорганізації населення в рамках Ініціативи з розвитку аналітичних центрів, яку виконує Міжнародний фонд “Відродження” у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи за фінансової підтримки Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в Швеції та ініціативи Міністерство культури та інформаційної політики України.
Реалізація проєкту відбуватиметься в Волинській, Чернігівській, Одеській областях. Термін  реалізації – червень-листопад 2021 року.

Мета, завдання проєкту в інфографіці .

Сподіваємось, що результати проєкту реально оновлять Постанову КМУ “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” від 30 серпня 2002 року  за № 1298 і Наказ МКУ “Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної тарифної сітки” від 18.10.2005 за  № 745.

«Незважаючи на непереборні труднощі, ми всі завжди чекаємо, що з нами трапиться щось надзвичайне»

 (Халед Хоссейні)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)