В Україні запроваджено «карантин вихідного дня»

В Україні запроваджено не лише «карантин вихідного дня», але й затверджено умови щодо проведення масових заходів .
Постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641» від 11 листопада 2020 року за № 1100 :

  • Забороняється діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів у період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р.
  • З понеділка по п’ятницю забороняється проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних тощо) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра).
  • Органи виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності мають забезпечити:  “визначення часу (не менше двох годин) пріоритетного прийому громадян похилого віку та осіб з інвалідністю”.

На виконання вищезазначеної постанови мають бути видані накази, щодо  відповідного режиму роботи бібліотек.

Додатково звертаємо увагу на роз’яснення МОЗ щодо наявності негативного ПЛР-тесту для виходу на роботу.
Вимога роботодавця надавати негативний результат ПЛР-тесту для виходу з «лікарняного» суперечить законодавству, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу, що відбувся в Києві 5 листопада.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)