Захоплені своєю роботою

Зазвичай професійне свято швидко минає, але враження, емоції залишаються з нами надовго …
Цьогорічні заходи до Всеукраїнського дня бібліотек, навіть в умовах карантинних обмежень, вразили своєю різномасштабністю – всеукраїнські/місцеві флешмоби, челенджі, обласні конкурси, вуличні майданчики, цікаві зустрічі і т.п.
 Читомо зробила чудову добірку щодо цьогорічного  святкування Всеукраїнського дня бібліотек (див. тут).
 А як же шанували і шанувались бібліотеки з невеликих сільських та селищних ОТГ?
Тож до вашої уваги невелика добірка святкових подій, що відбувались на теренах об’єднаних громад:
 Онлайн – екскурсія “Бібліосвіт Рубіжанської централізованої бібліотечної системи” (Рубіжанська сільська ОТГ, Луганська обл.) яскраво продемонструвала міць, можливості і місце сучасної бібліотеки в житті громади:

Новоселівська сільська бібліотека (Новоселівська ОТГ, Полтавська  обл.) 
знаходиться в приміщенні сільського будинку культури (2поверх). Напередодні професійного свята здійснено оновлення бібліотечного простору, що сприяло зміні парадигми бібліотечного обслуговування: «…ми відмовились від застарілих правил поведінки в бібліотеці, тепер тут можна спілкуватись, грати в різні ігри, вчити уроки і просто відпочивати з книгою, головне поводитись чемно і не заважати іншим. Ми хочемо щоб це був громадський простір, а не беззвучне місце для читання. Тепер це простір з купою зручних та затишних місць, новими меблями та оргтехнікою, який дарує комфорт і надихає», – зазначили фахівці бібліотеки. У передсвяткові дні бібліотека радо зустріла своїх друзів – учнів Новоселівської ЗОШ I-III ступенів. Розважальна програма у формі квест-гри: бібліовікторини, розгадування ребусів, виготовлення закладок для улюблених книг та інтелектуальні завдання – подарували юним любителям книги незабутні враження із солодким присмаком шоколаду.  Детальніше тут

 «Не май сто кіп у полі, а май друзів доволі”,  – повчає народне прислів’я. Зайвий раз правдивість народної мудрості підтвердили художники студії malevichi.dp на Дніпропетровщині, які, розмалювавши зовнішній фасад бібліотеки, зробили її привабливішою і для дітей, і для дорослих.  Тепер фасад будівлі прикрашає неймовірно красивий петриківський розпис.  До того ж доволі масштабний: висота стіни – 3 м, довжина – 10 м 

Всім нам хочеться, щоб свято стало особливою та яскравою подією, яка впродовж багатьох років дарувала б приємні спогади. Організація фотозон стала чудовою можливістю зробити яскраві і незабутні світлини:
Фотозона “Час читати” в бібліотеці Липоводолинської  селищної ОТГ (Сумська обл.) 

  

Детальніше тут

Фотозона “# читаю і всім раджу…!” в Сагунівській сільській бібліотеці (Сагунівська сільська ОТГ, Черкаська обл.).   Цікавим елементом декорації стала й дошка побажань ” Бажаю бібліотеці …” , де відвідувачі охоче залишали свої побажання бібліотеці на майбутнє.

   

Детальніше тут 
 

Локація в ПБ ім. В. Грабовецького (Печеніжинська селищна ОТГ, Івано-Франківська обл.) сприяла як тематичній фотосесії, так і комфортному спілкуванню за філіжанкою кави .
    
 Мережа бібліотек Привільненської сільської ОТГ (Рівненська обл.) долучились до проведення фотоконкурсу “Селфі з книгою”. Журі непросто було визначати переможців, адже кожен з учасників  проявив креативність, оригінальність та професійність.  

   Детальніше тут .
 
В Солобковецькій сільській центральній бібліотеці (Солобковецька  ОТГ, Хмельницька обл.) фотографувались із  з хмаринками, які описували їх як відвідувачів бібліотеки:

 Детальніше тут .

 У Ганнівській сільській бібліотеці (Кіровоградська обл.) пройшов хіт – парад читацьких думок “Я люблю свою бібліотеку”. Учасники заходу у дружній, невимушеній атмосфері розповіли про улюблені книги, висловили любов та повагу до бібліотеки, надію на довготривале  спілкування у храмі культури, науки, мистецтва.

Наше професійне свято припадає на осінню пору. Які ж книги пасують осінньому читанню? Рекомендації від Веселівської селищної бібліотеки (Веселівська ОТГ, Запорізька обл.) змусять будь кого заварити ароматного чаю, закутатися в улюблений коцик у клітинку та зануритись у книгу з осіннім настроєм

Русавська бібліотека-філія (Ямпільська ЦБС, Вінницька обл.) вважає, що осінь – час кольорових мрій і запропонувала своїм користувачам книжкову виставку-інсталяцію ”Осінь: вибери свою кольорову КНИГУ”.

30 вересня, у День відкритих дверей завітали до  Широківської сільської бібліотеки (Запорізька обл.) учні 7 класу. Спілкування щодо переваг і мінусів друкованих книг та електронних видань, перші бібліотеки, Марію Вязьмітіну ( одна з героїнь книги “Це теж зробила вона “), онлайн подорож найкращими бібліотеками світу – залишили  приємні враження і відгуки.

Детальніше тут

Приймати вітання, нагороди з нагоди професійного свята від представників влади, друзів, партнерів стало доброю традицією для більшості бібліотек.  Але найтепліші і найщиріші слова ми отримуємо від  наших читачів і колег ( і не раз на рік). Так, із подарунками на власний бенефіс “Найкращі друзі для душі – книги” завітали читачі до Публічної бібліотеки Павлівської сільської ради (Волинська обл.).

   

У Сторожинецькій ЦРБ (Чернівецька обл.) щорічно проводиться доброчинна акція «Подаруй бібліотеці книгу». Дарувати книги вже стало доброю традицією. Серед подарованого чимало цікавої та корисної літератури: енциклопедії, повні зібрання творів класиків світової літератури, нові книги сучасних українських письменників. Особливою цінністю є книги подаровані бібліотеці особисто авторами. До акції долучаються відомі буковинські автори, українська діаспора в Канаді, Італії, салон румунської літератури, містяни. 
І наостанок – привітання всім бібліотекарям: колишнім, теперішнім і майбутнім від юнацького відділу Кременчуцької МЦБ для дорослих, яке подарує декілька хвилин гарного настрою : 

Для наших користувачів – бібліотека, це насамперед, люди, яких вони найчастіше зустрічають, які порекомендують, поспілкуються, іноді розрадять, а то й посміються разом. Це бібліотекарі обслуговування. Саме вони уособлюють все оте величне поняття – Бібліотека. Через цих людей і створюється образ та імідж бібліотеки. Чи легко нести на собі цю міссію? Ми гадаємо, що головне – це оптимізм та почуття гумору. Сьогодні, в свято, ми б хотіли привітати всіх тих, хто має відношення до бібліотеки, з професійним святом та подарувати вам декілька хвилин гарного настрою!#юнацький_відділ #бібліотека #деньбібліотек #кременчук

Опубліковано Юнацький Відділ Середа, 30 вересня 2020 р.


Фото заставки – Немиринецька сільська бібліотека (Старокостянтинівська ЦБС, Хмельницька обл.)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)