ЦГЗ ЗАЛУЧАЄ БІБЛІОТЕКИ ДО ПРОМОЦІЇ ЗДОРОВ’Я

ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України», Благодійний фонд «Бібліотечна країна» та Українська бібліотечна асоціація уклали Меморандум про співпрацю щодо промоції здорового способу життя та свідомого ставлення до здоров’я через бібліотечну мережу України.
Бібліотеки як відкриті публічні простори мають значний потенціал щодо систематичної промоції свідомого ставлення до здоров’я: через надання інформації на теми здоров’я (книги та онлайн-ресурси) і забезпечення простору для зустрічі з фахівцями. Світовий досвід демонструє, що здоров’я та благополуччя громадян є одним з ключових напрямків діяльності бібліотек, зокрема у Великобританії бібліотеки є партнерами Національної служби здоров’я.
Метою Меморандуму є координація зусиль щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, промоції здорового способу життя і формування усвідомленого та відповідального ставлення населення до власного здоров’я як базової цінності життя..
Даний Меморандум  у повному сенсі відповідає напрацюванням бібліотек у реалізації Цілі 3  «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ ТА СПРИЯННЯ БЛАГОПОЛУЧЧЮ ДЛЯ ВСІХ У БУДЬ-ЯКОМУ ВІЦІ» Цілей сталого розвитку (ЦСР), які були затверджені на Саміті ООН зі сталого розвитку у 2015 році.
Протягом останніх трьох років публічні бібліотеки мають значні напрацювання у сфері сприяння здоров’ю населення, що реалізовувались за напрямами:

  1. Просвітницькі заходи серед населення з основ профілактичної медицини та здорового способу життя.
  2. Відповідального ставлення до збереження власного репродуктивного здоров’я .
  3. Протидії епідемії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та інших інфекційних захворювань.
  4. Запобігання смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод.
  5. Підтримки психічного здоров’я і благополуччя.
  6. Справедливого доступу до медичних послуг.

За наявності бажання сприяти розвитку системи громадського здоров’я в Україні Центр громадського здоров’я України та Школа охорони здоров’я Києво-Могилянської академії шукають лідерів, які хочуть розвиватися та будувати кар’єру у галузі громадського здоров’я!
До 20 серпня 2020 року приймаються заявки на сертифікатну навчальну програму «Основи громадського здоров’я». Тим, хто пройде конкурс, буде покрито вартість навчання.
Програма включає чотири модулі:

  1. Популяційне здоров’я та його детермінанти.
  2. Методи досліджень в громадському здоров’ї (зокрема епідеміологія та біостатистика).
  3. Сприяння та захист здоров’я, запобігання захворюванням.
  4. Політика, економіка та лідерство у громадському здоров’ї.

Повний опис модулів із навчальними цілями: http://bit.do/ph_agenda
Подати заявку: http://bit.do/ph_apply

Зверніть увагу! Дедлайн подачі: 20 серпня 2020 року
Повідомлення результатів відбору: 27 серпня
Початок занять: 12 вересня
Кінець занять: 12 грудня
Фінальний тест — до 19 грудня.

УВАГА ‼️!   У конкурсі на безкоштовне навчання можуть брати участь фахівці, які працюють в галузі громадського здоров’я, освіті, неурядових організаціях, органах виконавчої влади або місцевого самоврядування та хочуть змінювати свою галузь на краще.
На першому етапі експертна рада розгляне резюме та мотиваційні листи. Найкращі кандидати будуть запрошені на коротку-онлайн співбесіду, за результатами якої ми сформуємо навчальну групу.
Очні заняття проходитимуть щосуботи (10:00-17:00) у Школі охорони здоров’я НаУКМА (м. Київ, вул. Волоська, 10). Також протягом усього навчання учасники працюватимуть на онлайн-платформі: https://distedu.ukma.edu.ua
Окрім ґрунтовних знань у галузі громадського здоров’я, після успішного завершення програми кожний отримає сертифікат Національного університету «Києво-Могилянська Академія».

Джерело: https://phc.org.ua/news/do-20-serpnya-2020-roku-priymaemo-zayavki-na-sertifikatnu-navchalnu-programu-osnovi-0

Фото з сайту УБА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)