У Бахмутській дитячій бібліотеці з’явився ігровий арт-простір “Zone kids”

У Бахмутській дитячій бібліотеці (Донецька область) з’явився креативний ігровий арт-простір “Zone kids”. Це вдалося завдяки перемозі проєкту «Ігровий простір  “Zone kids” в дитячій бібліотеці» в «Бюджеті участі 2020», а також власного внеску співробітників  та спонсорських коштів. Ще навесні співробітники дитячої бібліотеки написали проєкт та подали на міський конкурс та отримали за виграний проєкт  6 082 грн., а іншу частину 6 051 грн. доклали співробітники та спонсори.
Наразі бібліотека надає можливість для дітей від 3 років вивчення букв та цифр на магнітній колоні, малювання картин прямо на стіні.

  

З’явилися нові настільні та активні ігри, пісочна анімація – все це на найвибагливіший смак дітвори. Також поповнили набір ігор: настільний футбол, гольф, літак та дартс.

  

 Поверхні двох колон перетворили на дошки для опанування алфавіту та цифр: одну відвели для письма та малювання крейдою (з грифельною поверхнею), а другу зробили для магнітних літер та цифр (з магнітною поверхнею).

Для найменших відвідувачів бібліотеки купили м’який коврик-пазл з українським алфавітом, яким можна бавитися на підлозі або на столі. Це викликає великий ентузіазм та захват наймолодших відвідувачів, а також створює необхідні умови для розвитку та корисного дозвілля.
У бібліотеці вже не перший рік діє  безкоштовна послуга “Бібліоняня»: тут можна залишити дитину від 3 років на годину, і бібліотекарки дивитимуться за дитиною, читатимуть з нею, малюватимуть та гратимуть.
Тож, які б важкі часи не були, потрібно знаходити можливості та реалізовувати найзаповітніші прагнення, а люди їх підтримають. Нових гарних досягнень Бахмутській бібліотеці для дітей.
Джерело: публікація Вільне радіо «В дитячій бібліотеці Бахмута тепер можна малювати піском та писати на стіні»; Бахмутська міська рада.

Фото Вільне радіо.

Матеріал підготувала Горчинська В., гол. бібліотекар НМВ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)