Фінансування громадою суспільних ініціатив

Міжнародний фонд «ВІДРОДЖЕННЯ» оголошує конкурс ідей для партнерства у краудфандинговій ініціативі «Культура. Спільнота». Фонд прагне зміцнити практику фінансування значущих суспільних ініціатив шляхом «краудфандингу» – пошук добровільних внесків від пересічних громадян. Саме громадські організації, що реалізують проекти у сфері культури та залучають кошти спільноти, отримають додаткові можливості для реалізації своїх ідей.
Який принцип підтримки? Якщо ви зібрали заявлену суму під час краудфандингу, то Фонд додає таку ж, але не більше 150 тисяч гривень. Наприклад:

Заявили 80 тис. грн. -> Зібрали 80 тис. грн. -> Отримали ще 80 тис. від Фонду

Коли дедлайн? Конкурс триває постійно до 15 жовтня 2019 року.
Як податися? Для участі потрібно заповнити коротку заявку з описом ідеї та планів щодо краудфандингової кампанії. Як заповнити анкету читайте за посиланням.

Сьогодні слово «краудфандинг» чути щоразу, як мова йде про підтримку унікальних, часом інноваційних починань. У зв’язку з тотальною інформатизацією сучасного суспільства та охопленням інтернет-технологіями усіх сфер його функціонування доцільно здійснювати пошук додаткових джерел залучення фінансових ресурсів саме через інтернет.
У синтаксичному значенні краудфандинг є поєднанням двох слів – crowd (натовп, юрба, маса) та funding (фінансування). Тому, загалом це поняття визначимо, як фінансування юрбою.

Довідка: Краудфандинг − відкритий конкурс, переважно через Інтернет, для збору фінансових ресурсів або у вигляді дарування, або в обмін на різні форми винагороди та/або підтримки правом голосу ініціатив, спрямованих на досягнення конкретних цілей.

Далі мова піде про практику застосування так званого культурного (творчого) краудфандингу, що спрямований на фінансову підтримку діяльності у сферах культури та мистецтва.

У травні 2018 року під час ХІХ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» Одеська національна наукова бібліотека презентувала новий соціальний проект — літній читальний зал «Litera».

На відкритому літньому дворику бібліотеки одесити та гості міста отримали можливість безоплатно ознайомитися з поточними періодичними виданнями, що виходять на теренах України та Одеси, користуватися Wi-Fi, брати участь у буккросингу тощо. Високий рівень популярності такого простору у читачів довів перспективність подальшого розвитку проекту та надихнув команду рухатися вперед.

У співпраці бібліотекарів та архітектора Марії Смірнової було розроблено сучасне бачення організації читального простору, яке передбачає обладнання сонцезахисного навісу з місцями для столиків та книжкових полиць.

Із проектом можна ознайомитись та підтримати його на краудфандинговій платформі «Мой город». У перспективі тут планують проводити літературні вечори, презентації, дискусійний клуб тощо; для найменших відвідувачів організують дитячий куточок, де можна буде читати, грати в настільні ігри та малювати.
За матеріалами «Мой город» — краудфандинговая платформа ОдессыForshMag.me

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)