Переможці конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» 2018 року

18 грудня 2018 року Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко нагородив фіналістів конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році.
Це уже п’ята з 2014 року церемонія нагородження, яка проводиться за сприяння постійного партнеру Мінрегіону – Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Довідково:   За 5 років участь у Конкурсі взяли 668 органів місцевого самоврядування усіх рівнів. Дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів та дипломами «Спеціальна відзнака» нагороджено 142 органи місцевого самоврядування, зокрема у 2018 – 34.
Найвищий відсоток успішних практик в Івано-Франківській (42,9%) та Сумській (34,6%) областях.
За цей же період переможцями стали 34 органи місцевого самоврядування, які очолюють жінки (24%).

Пропонуємо бібліотечним фахівцям звернути увагу на наступні проекти та надати собі відповіді на питання «Чому?», «Де?», «З ким?, «Як?», «Для кого?». Можливо такий не складний дослідницький підхід дозволить зрозуміти із якими спільнотами варто додатково поспівпрацювати,  які питання варто обговорити і чого необхідно досягнути. Занурення в контекст підкаже сценарій подальшого розвитку бібліотеки в громаді.
Впевнені, що небайдужість, наполегливість, комунікація, локальні особливості дозволять розробити проект, який посяде гідне місце серед переможців 2019 року!

Переможці конкурсу 2018:
Тема: «Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах»
Дипломи І ступеня:

  • Решетилівська районна рада Полтавської області «Міжмуніципальне співробітництво – запорука формування інформаційного суспільства. Забезпечення високошвидкісним Інтернетом громад Решетилівського району».
  • Дрогобицька міська рада Львівської області «Розумна громада»/«Smart Community»;
  • Івано-Франківська міська рада «Розумний туризм (Smart Tourism)»;
  • Драбівецька сільська рада Золотоніського району Черкаської області «Створення соціально-активного культурного простору в селі»;

Дипломи «Спеціальна відзнака»:

  1. Добропільська районна рада Донецької області «Впровадження в Добропільському районі конкурсів міні-проектів і міні-грантів».
  2. Летичівська селищна рада ОТГ Хмельницької області «Впровадження Бюджету участі Летичівської об’єднаної територіальної громади».

Тема: «Формування безпечного життєвого середовища»
Дипломи І ступеня:

  • Доброславська селищна рада Лиманського району Одеської області «Доброслав – територія безпечного життєвого середовища».
  • Тростянецька міська рада ОТГ Сумської області «Центр громадської безпеки – запорука безпечної громади»;

Тема: «Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку»
Дипломи І ступеня:

  • Бахмутська міська рада Донецької області «Надання спеціалізованої психологічної та психотерапевтичної допомоги і підтримки найбільш постраждалим дітям, які мешкають у населених пунктах поблизу лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях»;
  • Новопсковська селищна рада ОТГ Луганської області «Створення умов для включення різних соціальних груп до розбудови громади».

Дипломи ІІ ступеня:

  • Івано-Франківська міська рада Івано-Франківської області «Молодь і влада»;
  • Дунаєвецька міська рада ОТГ Хмельницької області «Разом розвиваємо громаду»;
  • Омельницька сільська рада ОТГ Полтавської області «Створення інклюзивно-ресурсного центру «Надія».

Дипломи ІІІ ступеня:

  • Чугуївська міська рада Харківської області «Розвиток мережі соціальних послуг для людей похилого віку та людей з інвалідністю міста Чугуєва».
  • Мереф’янська міська рада ОТГ Харківської області «Жіноча рада Мереф’янської об’єднаної громади як інститут ефективної розбудови громадянського суспільства».

Дипломи «Спеціальна відзнака»:

  • Покровська районна рада Донецької області «Сімейний оздоровчий табір для людей з інвалідністю»;

З повним переліком переможців можна ознайомитись ТУТ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)