Новинна стрічка «Літо в бібліотеках ОТГ» (продовження)

Літо – це той період, коли бібліотечні фахівці отримують можливість яскраво, видовищно продемонструвати свій потенціал, свою спроможність та затребуваність серед населення.
Знайомство з досвідом діяльності публічних бібліотек ОТГ у літній період ми робимо для того, щоб він став надбанням масової практики.
А здивувати різноманітністю та насиченістю  заходів у літній період публічні бібліотеки ОТГ вміють.
1. Невпинно шукають нові форми і методи заохочення дітей до читання та знань бібліотекарі Кам’янського (Дніпропетровська обл.). Колегами задіюються різноманітні мотиватори читання: спеціально облаштований простір, книжкові новинки, яскраві журнали, настільні ігри, лялькові вистави, іграшки, фільми, інтернет, прогулянки, конкурси та розваги просто неба…

Детальніше ознайомитися можна за посиланням: http://kam.gov.ua/ua/news/pg/40718471329289_p13/

2. Майже щодня у КЗ “Бібліотека – інформаційний центр Гніздичівської селищної ради” (Львівська обл.) відбуваються заходи:
інтелектуальна гра «Народ вчить як на світі жить», у якій учасники змагаються на краще знання української усної народної творчості;
конкурс малюнків на тему «Чарівне моє довкілля»;
зона вільного мікрофону : «Що я можу зробити для покращення становища навколишнього середовища»;
виготовлення подарунків власними руками у майстерні «Бджілка»  до Дня батька;
вікторини на тему «Безпека вдома та вулиці», «Правила безпеки життєдіяльності». тощо.

 
Детальніше тут

3. До Українського дня родини працівники Глухівської районної бібліотеки (Сумська обл.) організували розважальний майданчик у дворі по вулиці Терещенків, 55 «Бібліотека йде до вас!».   Родинне свято відвідали діти зі своїми мамами, бабусями, дідусями. Учасники сімейного відпочинку мали можливість переглянути численні журнали на різний смак як для дітей, так і для дорослих, взяти участь у літературних вікторинах, іграх, конкурсах…

Детальніше тут

4. Долучилась до проведення фестивалю сімейного дозвілля «FISH-ФЕСТ» Краснопільська районна бібліотека для дітей Краснопільської громади (Сумська обл.).

 Бібліотечними працівниками було створено дитяче містечко «Капітошка», де діти мали можливість ознайомитись із новинками періодичних видань, взяти участь у творчому майстер – класі по виготовленню вінків та оберегів з природного матеріалу.

5. Визначитися з вибором книг для відпочинку допомагає виставка-позитив «Літня фішка – модна книжка!», яку організували працівники Публічної бібліотеки Тлумацької ОТГ (Івано-Франківська обл.).

6. Триває цикл заходів «По стежках книжкового літа» в міській бібліотеці Дунаєвецької міської об’єднаної громади (Хмельницька обл.) . На особливу увагу заслуговує співпраця бібліотеки з вихованцями Дунаєвецького центру розвитку дитини «Пролісок». Вихованці центру отримали шквал емоцій від інтелектуальної гри «Відгадай героя», казкової вікторини, гри «Веселий вірш».

Детальніше тут

7. У рамках програми «З книгою в літо», Миропільська бібліотека для дітей (Сумська обл.) проводить заходи «Бібліовояж з книжковою валізою». Бібліотечний вояж охоплює дитячі майданчики. Саме там бібліотекар здійснює презентацію роботи бібліотеки, знайомить з її послугами, цікавими книгами та журналами. Основна мета вояжів – зацікавити дитину читанням.

Детальніше тут

8. У липні Білолуцька селищна бібліотека-філія   КЗ “Новопсковська ЦБС” (Луганська обл.)  

організувала PRO-акцію “Читаємо українську книгу” з метою популяризації творчості українських письменників, залучення дітей та молоді до книги, посилення мотивації до читання. Учасники акції змогли переглянути та почитати українську книгу під парасолькою, поспілкуватися, відпочити в затінку.

9. Вирує «Бібліотечне літо» в бібліотеках Куяльницької сільської об’єднаної громади (Одеська обл.). Працівники сільських бібліотек прививають любов до книжки, до читання різноманітними заходами. Так, завідувач Новоселівської сільської бібліотеки Олена Швець запросила вихованців пришкільного табору “Веселка” на бібліопікнік “Веселися, грай і книжки читай”. Діти мали можливість розважатись на свіжому повітрі на ігровому майданчику біля Будинку культури. На них чекали заздалегідь підготовлені ігри, конкурси, вікторини, рухливі ігри та перегляд книжок з виставки-безладу.

На подібній бібліотечній галявині провела етичний «Урок ввічливості і доброти» для вихованців пришкільного табору і бібліотекар села Олександрівка Наталія Суботіна.
У селі Коси  на дітей очікувала весела ігротека “Нехай день розпочнеться з усмішки” з вікторинами, іграми та конкурсом малюнків, яку провела бібліотекар Олена Дегтяренко.
Конкурсно-розважальна програма “На всіх вітрилах помчимося в літо” пройшла в селі Стара Кульна. Завідувач сільської бібліотеки Ганна Кабак запропонувала юним читачам літературні вікторини, веселі загадки, ігри, презентацію нових книжок. Між іншим, у бібліотеці відкрито майстерню з ремонту ляльок-рукавичок. Активно долучились до ремонту ляльок  старшокласники  села.
Детальніше тут

Наостанок сьогоднішніх новин вчергове закликаємо: не втрачайте можливостей зайвий раз активно прорекламувати себе і бібліотеку ! Адже літні  заходи бібліотеки (особливо поза її межами) дозволяють громаді та її керівництву оцінити наскільки ефективно витрачаються кошти на утримання бібліотеки та її персоналу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)