Оголошено обласний конкурс сільських бібліотек

Що? Обласний конкурс сільських бібліотек «Успішна бібліотека – дієва громада» проводиться з метою виявлення та популяризації кращого досвіду сільських бібліотек з надання якісних інноваційних послуг, що сприяють розвитку громад.

Коли? З 20 червня до 10 вересня 2018 року у два етапи:

перший етап (відбірковий) – з 20 червня до 01 серпня 2018 року на базі центральних районних (міських) бібліотек, центральних бібліотек об’єднаних територіальних громад;

другий етап (заключний) – з 01 серпня до 10 вересня 2018 року у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці.

Хто? До участі запрошуються: сільські та селищні бібліотеки центральних бібліотечних систем, об’єднаних територіальних громад, самостійні сільські та селищні публічні бібліотеки, які є членами регіональних осередків: Хмельницького обласного відділення Всеукраїнського громадського об’єднання «Українська бібліотечна асоціація» та Хмельницької обласної організації профспілки працівників культури.

Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами та сувенірами на урочистостях з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

До речі, на сайті обласної бібліотеки можна ознайомитись із інтерактивною мапою «Публічні бібліотеки ОТГ Хмельниччини».    

Проектом передбачено збір інформації про бібліотек ОТГ та туристичні маршрути,  створення QR-коду бібліотеки; публікація інтерактивної карти на сайті обласної універсальної наукової бібліотеки та на блозі «Бібліотечна полична». У найближчих планах є створення окремого розділу блогу «Бібліотеки ОТГ: досвід, реалії, здобутки».

На початок 2019 року передбачено створення та нанесення на інтерактивну карту туристичних маршрутів історичними, краєзнавчими, літературними місцями, еко-стежками, архітектурними пам’ятками та іншими визначними місцями. Даний етап здійснюватиме опорна бібліотека ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)