Чи знайдуться послідовники ?

Під час колегії ОДА Голова Херсонської ОД А.Гордєєв закликав голів місцевих громад подбати про бібліотеки та застеріг від їх ліквідації. За його словами, економити на культурі, це, по суті, як економити на своїй  армії.
«Я хочу звернути увагу, що  бібліотеки – це не  тягар якийсь вам. Бібліотека – це можливості. І від вас залежить, як ви ці можливості будете використовувати. Я знаю, що деякі голови хочуть ліквідувати бібліотеки, перевести їх, наприклад, на базі школи і т.д. зекономити якісь ресурси. Але коли ви почнете економити на культурі, це, по суті, як економити на своїй власній армії. Тоді ви будете годувати чужу культуру, чужу армію. Подумайте про це», – сказав голова ОДА.
Як повідомив під час колегії заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь, єдиний шлях збереження бібліотек в сучасних умовах – трансформація їх у заклади з більш широкими завданнями.
“У перспективі свого розвитку бібліотеки – це багатофункціональні, інформаційно-культурні освітні та просвітницькі центри, оснащені сучасними інформаційними технологіями”, – відзначив Балонь та повідомив, що у 2018 році проведуть моніторинг стану діяльності бібліотек в ОТГ.
Він також поінформував, що на базі обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова та бібліотек Генічеського, Олешківського і Каланчацького районів планується впровадження пілотного проекту створення Центрів підтримки переселенців, учасників АТО та їхніх сімей.
А у бібліотеках Генічеського, Верхньорогачицького та Високопільського районів будуть  створені Інтернет – ресурсні центри. На базі регіонального інформаційного центру обласної бібліотеки імені Гончара працюватиме он-лайн школа місцевого самоврядування для бібліотечних працівників.

Джерело: Нова Каховка Online – NK-Online.tv

КОМЕНТАРІ:

  1. Ольга

    Гордєєву-уклін і шана за розуміння значення бібліотек в житті громади….Грамотні і освічені городяни-запорука успіху і розвитку!!

    Reply

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)