На Чернігівщині відкрили нову сучасну бібліотеку

Днями для мешканців  Менської ОТГ  відкрили новий інформаційний і просвітницький центр громади – Менську публічну бібліотеку.

Комунальний заклад «Менська публічна бібліотека» Менської міської ради був створений 23 листопада 2018 року рішенням 23 сесії 7 скликання.  До складу закладу ввійшло 19 філій і Менська міська бібліотека. Упродовж  2019 року філії працювали в штатному режимі, а міська бібліотека виконувала лише  функції методичного центру.  Бібліотечні фахівці  наполегливо працювали над створенням  сучасної бібліотеки з багатофункціональним простором та широким спектром  послуг, отримавши  повну підтримку, як з боку місцевої та обласної влади, так і мешканців громади. Адже  бібліотека стане не тільки місцем проведення вільного часу читачів, а й простором для спілкування жителів громади і виконуватиме виховну функцію з молодшими користувачами бібліотеки та освітню функцію з користувачами різних вікових категорій. Вільний бібліотечний простір, зокрема, слугуватиме платформою для соціального становлення молоді, її всебічного розвитку та інтеграції в суспільне життя, формування у молодого покоління навичок лідерства, відповідальності й організації. Вже зараз молодіжна рада – надійний помічник Менської публічної бібліотеки, яка активно долучилася до відкриття нового бібліотечного простору.

Для облаштування приміщення КЗ «Менської публічної бібліотеки», відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року №500-р  «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій»,  було виділено кошти в  сумі 450 000 грн.

Так, на здійснення ремонтних робіт  було виділено 184 тис. гривень,  закуплені оригінальні меблі на суму 199 тис. гривень, книг на суму 112 тис. гривень та оргтехніки на суму 139 тис. гривень, а саме: 6 комп`ютерів, 1 ноутбук, 3 принтери, мультимедійну дошку, проектор, синтезатор, принтер для друкування штрих-кодів та сканер. Придбано комплект ляльок для функціонування лялькового театру.

У 2019 році бібліотека отримала періодичних видань на суму 70 318 гривень (79 назв), її книжковий фонд становить 3727 прим. Вже зараз Менська публічна бібліотека планує цілу низку подій та нових форм роботи для людей різних вікових категорій та соціальних груп з можливістю читати, спілкуватись, навчатись, працювати та відпочивати: майстер-класи, кінопокази, послуги бібліоняні, лялькові вистави театру «Сонечко», різноманітні ігри.

Не дивно, що відкриття сучасної публічної бібліотеки стало справжнім святом для мешканців громади, ведучими на святі були Менський міський голова Геннадій Примаков та начальник відділу культури Менської міської ради Світлана Шелудько.

Привітати Менську публічну бібліотеку з відкриттям завітали депутати Чернігівської обласної ради, представник Чернігівського земляцтва, директор Чернігівської обласної наукової бібліотеки ім . В. Г. Короленка, колеги з бібліотечної справи, молодь та представники громадських об’єднань. Гості дарували подарунки, промовляли щирі слова вдячності колективу публічної бібліотеки та всім причетним, що мали відношення до відкриття сучасного бібліотечного простору.

Джерело: Інформація КЗ «Менська публічна бібліотека» Менської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)