У Шумській ОТГ створять сучасний простір «БібліоХаб»

Шумська міська публічно-шкільна бібліотека (Тернопільська область) у 2020 році готовиться до суттєвих позитивних змін. Свою роботу бібліотека у м. Шумськ, яка утворилася внаслідок об’єднань публічних та шкільних, розпочала минулого року, розмістившись на другому поверсі у приміщенні пришкільного гуртожитку.

Наразі, завдяки здобуттю гранту у конкурсі проєктів від програми DOBRE та Українського жіночого фонду, випускниці Академії Жіночого Лідерства спільно із міською радою та Громадською організацією «Кордишівське перевесло» розпочали роботу із реалізації проєкту «Сучасний простір «БібліоХаб» при бібліотеці у м. Шумськ». Проєкт спрямований на розширення можливостей та спектру якісних культурно-освітніх послуг для мешканців громади, шляхом створенню в бібліотеці сучасного простору для зустрічей, навчання, обміну думками та змістовного дозвілля. Завершення облаштування простору та його відкриття планується у березні 2020 року.

Ініціатори проєкту переконанні,  що він є актуальним для жителів громади, оскільки на території відсутній сучасний універсальний простір, який можна використовувати для дозвілля, навчання та відпочинку, який міг би бути доступним для різних  вікових категорій населення.

На сьогоднішній день бібліотека здійснила значні кроки в оновленні книжкового фонду сучасною та затребуваною літературою, зокрема за кошти місцевого бюджету  було придбано 474 примірники, з них 258 – передано сільським публічно-шкільним бібліотекам-філіям. У рамках проведення щорічної акції «Подаруй бібліотеці книгу» книжковий фонд бібліотек громади поповнився на 125 примірників книг, зокрема від Благодійного фонду «Бібліотечна країна», ПП «Агенція сучасних спеціалістів та авторів», Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – музею Революції Гідності, Фундації Дарини Жолдак та жителів громади.

Додатково було  оновлено бібліотечний фонд документами (275 примірників) з питань державного управління, децентралізації, діяльності органів місцевого самоврядування, подаровані Шумською міської радою,  що дозволило оформити виставку «Децентралізація: мислимо інтересами громади».

Довідково

Шумська централізована система публічно-шкільних бібліотек Шумської міської ради створена шляхом об’єднання публічних і шкільних бібліотек відповідно до рішення сесії Шумської міської ради від 07.12.2018 р. №2299 «Про утворення Шумської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек Шумської міської ради». Шумська ЦСПШБ нараховує 21 бібліотеку-філію.

Шумська об’єднана територіальна громада у Тернопільській області була утворена 24 липня 2015 року. До її складу увійшли м. Шумськ як адміністративний центр та 18 колишніх сільських рад (35 сіл). Населення становить понад 21 тис. осіб

Джерело: Шумська міська рада – об’єднана територіальна громада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)