Всеукраїнський конкурс «Бібліотека року 2024»

Відомий вчений М. Поташник доводить, що навчальний заклад – це живий організм, який постійно розвивається. Він має свою індивідуальну поведінку, свої манери реагування на різні події, зміни зовнішнього середовища; свої можливості; рівень компетентності та професіоналізму; свій темперамент, емоційний настрій; свою історію, біографію, долю; свою систему моральних цінностей; він розвивається завдяки своїм особливостям, внутрішнім закономірностям, тобто навчальний заклад має свою філософію організації.

Теж саме можна сказати і про публічні бібліотеки. Впевнена, що більшість із них прагне до самовираження, до перемоги, до злету на нову вершину.

Долучившись до Всеукраїнського конкурсу «Бібліотека року 2024»  – бібліотека не лише підвищує свій престиж у суспільстві, посилює свою роль у житті громади (спільноти) в умовах воєнного часу, а й ділиться з іншими своїми кращими інноваціями у галузі бібліотечно-інформаційних технологій, пропагує інноваційні ідеї, спонукає до творчої та ефективної роботи…

У квітні 2024 року Президія ВГО Українська бібліотечна асоціація оголосила старт щорічному Всеукраїнському конкурсу «Бібліотека року 2024», який  проводиться спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України.

Звання «Бібліотека року» присвоюється бібліотеці за кращий впроваджений інноваційний проєкт, що підтверджується відповідним дипломом.

Термін подання документів – до 1 вересня 2024 року.

Умови конкурсу викладені у Положенні. 

 Адмініструють конкурс «Бібліотека року 2024» члени Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Конкурсні заявки просимо надсилати на електронну пошту віцепрезидентки Асоціації Лугової Лариси Анатоліївни: lluhova@gmail.com  з поміткою «Конкурс «Бібліотека року 2024».

До 1 вересня 2024 р. Президія ВГО Українська бібліотечна асоціація приймає подання на відзнаки Української бібліотечної асоціації:

  • За вiдданiсть бiблiотечнiй справi
  • За внесок у бібліотекознавство
  • За внесок у бібліотечну освіту
  • Інклюзивна бібліотека
  • Краще регіональне відділення

Детальніше про кожну відзнаку читайте на порталі Української бібліотечної асоціації в розділі «Відзнаки Асоціації».

 Подання відповідно до Положення про відзнаку просимо надсилати на офіційну електронну адресу ВГО Українська бібліотечна асоціація info@ula.org.ua.

І наостанок рекомендую прочитати допис про участь і перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року 2020» від  Ivanka Shcherbyna,  директорки ЦБС  Солом’янського району м. Києва,  членкині Президії УБА.

 

Самовираження, до перемоги, до злету на нову вершину !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)