Міжнародний день захисту дітей в бібліотеці

Літо – особлива пора року для наших дітлахів, адже це пора канікул, коли вони мають можливість відпочити. І саме бібліотеки, це те місце де їм буде весело, корисно і, з огляду на наші умови, безпечно. Стартували літні канікули в бібліотеках з відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей, фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки створили для херсонських дітей свято – особливу атмосферу, де кожний присутній відчув себе у центрі уваги та усвідомив, що його розуміють, підтримують, оберігають та піклуються про нього.

Свято для маленьких луганчан проходило на базі Координаційного центру підтримки ВПО в м. Бровари Гуманітарний ХАБ при Сватівській МВА м.Бровари. Яскрава фотозона, аквагрим, мапа бажань, веселі конкурси, загадки, танці і пісні – все це створювало неповторне відчуття свята, веселощів та пустощів для маленькіх луганчан, які так потребують хорошого настрою в ці важкі часи.

Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді провела святкову вуличну акцію, аби порадувати малечу іграми, конкурсами, вікторинами та майстер-класами.

З нагоди найголовнішого дитячого свята Озерцівська бібліотека КЗ “Луцька міська централізована бібліотечна система” запросила своїх читайликів на ігрову локацію “Хай щастю дитини не буде кінця”. Дітки взяли участь у казковій вікторині, відгадували загадки, малювали, вирізали і просто спілкувалися. Додому пішли з хорошим настроєм та цікавими книгами.

Бібліотека-філія 11 Луцької міської ЦБС провела бібліопікнік «Права захищають дитинство». Учасники активно відповідали на питання вікторини про права та обов’язки дітей, подорожували сторінками улюблених книг. Захоплива атмосфера, цікаві загадки, ігри, малюнки на асфальті і, звісно ж, частування. Частування у вигляді «книжкового, казкового асорті», продовжилось пригощанням фруктами та смаколиками.  Протягом літа у бібліотеці буде діяти програма “Бібліотека – територія дитинства”.

1 червня 2024 року, на одній зі старовинних вулиць міста Централізованою бібліотечною системою (ЦБС) Хмельницької міської територіальної громади було зорганізоване невеличке святкове дійство поруч із однією з бібліотек міста Хмельницького. Фото Viktor Karvan.

Загалом у бібліотеках ЦБС відбулось багато тематичних заходів: в бібліотеці-філії №9 відбулися тематичні читання «Сонячними сторінками»; у філії №14  для дітей влаштували бібліотечні посиденьки «Літо. Сонце. Я і книга» – веселі ігри, забави, літературні мандрівки, різноманітні конкурси, вікторини.

Стецьківська Бібліотека-філія Стецьківка Сумська публічна бібліотека організували свято “Сонячний настрій дитинства”, де маленькі користувачі весело та змістовно відпочити, погралися, почастувалися смаколиками.

ТОМАКІВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА БІБЛІОТЕКА для діточок громади провела ігротеку  поза межами бібліотеки “ЗУСТРІЧАЄМО СВЯТО ЛІТА, СВЯТО СОНЦЯ, СВЯТО СВІТЛА”.

КЗ «Баштанська публічна бібліотека» організували веселий калейдоскоп «Яскрава, щаслива дитинства пора». Дітям запропонувала цікаву і веселу програму: дидактичну гру «За що я люблю літо», словесно-розважальні ігри – «Приємні слова», «Намалюй портрет», «Я..» та інші. А також діти активно взяли участь у рухливій грі «Передай м’ячик» та веселій руханці.  Наприкінці заходу гарного настрою дітям додали солодкі сюрпризи та світлини у святково-оформленій фотозоні.

Миколаївська Обласна Дитяча Бібліотека запросила на свято дітей  с. Михайлівка та с. Кринички. День був сповнений чудовим настроєм, сміхом, танцями, іграми.

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка виступила співорганізатором вуличної акції «Family weekend». Ведучим та головним організатором події виступив Vitaliy Bespaliy. який не лише організував локацію нетрадиційних настільних ігор але й протягом всієї акції дарував перехожим гарний настрій та влаштовував цікаві батли, естафети і змагання серед перехожих.

Учасники акції виготовляли вітрячки та чудові малюнки-прикраси в майстерні арт – розпису. А спільно з поліцейськими Патрульна поліція Кіровоградської області Оксана Білоброва молодь виготовляла яскраві флікери, що допомагають пішоходам бути видимими на дорозі в темний час.

Також бібліотекарі відділу абонементу підготували цікаві книжкові виставки «Книжковий світ дитинства», «Мандрівки для дітей віхами історії» та виставку з книгами англійською мовою за проектом «Незламні бібліотеки». А ще цікаву вікторину про книги.

Дитяча бібліотека м.Чорноморськ провела для малечі веселе свято на майданчику біля Палацу культури.  Діти з захопленням подивилися лялькову виставу «Поросятко Чок», та з задоволенням взяли участь у майстер-класі та веселих іграх і розвагах, які підготували бібліотекарі дитячої книгозбірні.

Харківська державна наукова бібліотека ім В.Г. Короленка організувала цікаві книжкові виставки. На малечу чекають твори дитячих українських письменників Всеволода Нестайка, Івана Андрусяка, Саші Войцехівської, Оксани Поліщук, Грицька Бойка та зарубіжних – Марка Твена, Барбари Кантіні, Роберта Стівенсона. Це різноманіття – від різних видавництв Українського інституту книги.

Нововолинська бібліотека-філія 1 відбувся інформ-коктейль “Дитинства чисте джерело”.

КЗК “Широківський центр культурних послуг” Благодатнівська бібліотека-філія провела  дитяче свято  “Ми діти сильної країни України”.

Винниківська дитяча бібліотека 35 на подвір’ї бібліотеки провела конкурс малюнків на асфальті «Барви дитинства», де діти мали змогу розгадати кросворд у вигляді сонечка ,а також створити свої неповторні веселкові малюнки.

 

 

У бібліотеці-філії села Підгайці організували свято до Міжнародного дня захисту дітей для мешканців Підгайцівської територіальної громади. Маленькі учасники дійства з-поміж найактивніших читачів брали участь у різноманітних конкурсах та іграх, малювали свої мрії, співали, декламували вірші.  Для дітей звучали патріотичні пісні під акомпанемент бандури.

 

В Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці відкрилася  образотворча виставка «Світ очима дітей» на якій було представлено понад 70 робіт учнів мистецьких шкіл Запоріжжя і Запорізького району.

 

 

Бібліотека-філія 18 місто Кропивницький разом з Дитячо – юнацький клуб “Скіф” відкрила для дітлахів 101-го мікрорайону літню таборівку. На час літніх канікул, які тільки розпочинаються, книгозбірня підготувала для користувачів багато цікавого. На дітей чекають нові пригодницькі книги, фантастичні казки, цікаві журнали. У бібліотеці можна поринути у віртуальний світ онлайн-ігор та спілкування, зайнятись творчістю в майстер-класах, переглянути мультфільми в бібліокінозалі, відпочити за цікавими та інтелектуальними настільних іграми, взяти участь в конкурсах та розвагах.

Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва відбулося святкове відкриття літнього бібліотечного майданчика «Книга під парасолькою» в Манганарівському сквері. Малеча і дорослі, миколаївці і гості міста радо долучилися до розваг.

Разом читали цікавезні, гарно ілюстровані книжки, гортали свіженькі журнали, змагалися в літературних вікторинах. Любителі майструвати охоче взяли участь у творчих майстер-класах, наймолодші радо пускали мильні бульбашки і малювали крейдою, активні учасники грали в м’яча і стрибали на скакалці, розмальовували парасольки. Старші перевіряли себе на знання фактів про Україну, відповідали на запитання бліц-вікторини і отримували цукерки за правильні відповіді.

Бібліотекарі Комунальний заклад Публічна бібліотека Бобровиця підготували та провели цікаві заходи з бібліотекою: «Свято щасливих сердець» (Рудьківська бібліотека-філія, Пісківська бібліотека-філія), година спілкування «Дітям сонце, дітям – радість, дітям – мир і доброта» (Ярославська бібліотека-філія), виставку дитячих малюнків «Сонячний настрій дитинства» (Озерянська бібліотека-філія, Старобасанська бібліотека філія), конкурс малюнків на асфальті (Петрівська бібліотека-філія), Свято дітей та конкурс малюнків на асфальті (Горбачівська бібліотека-філія).

До Міжнародного дня захисту дітей фахівці Хмельницька обласна бібліотека для молоді провели майстер-класи з петриківського розпису, де учні і вчилися прийомам малювання та знайомилися з історією народного мистецтва.

 

 

До Дня захисту дітей в Закарпатська Обласна Універсальна Наукова Бібліотека ім.Ф.Потушняка відбувся бібліоквест “Королівство дитячих мрій”. Підлітки розгадували завдання, водночас знайомились з бібліотекою і по завершенню отримали призи.

До Міжнародного дня захисту дітей у Бібліотека 115 для дітей м. Києва пройшов захід “Антибулінг”. Дітям на прикладі ситуативних вправ допомогли розібратися в історії конфліктів, проаналізувати можливі сценарії позитивного вирішення непорозумінь, навчили стриманості і довірі, а також обов’язковій підтримці.

 

Рівненська обласна бібліотека для дітей провели вуличну піар-акцію до Міжнародного дня захисту дітей. Працівники відділу масової роботи та естетичного виховання презентували книжкову виставку «Це моя Україна, це моя Батьківщина» та провели гру-вікторину «Казки і пригоди читаємо з насолодою».

Рівняни та гості міста знайомились з літературою з фонду книгозбірні, а діти відповідали на питання вікторини та отримали книжкові подарунки від бібліотеки. І, звичайно, фотосесія для бажаючих та запрошення стати читачами книгозбірні.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)