БЕРЕЗЕНЬ: ГРАНТОВІ МОЖЛИВОСТІ

Сучасний світ пропонує нам грантові можливості для реалізації ідей та ініціатив, спрямованих на покращення якості життя громадян. Вашій увазі пропонується підбірка грантів, яка дозволить наполегливим  реалізувати  ідеї і внести свій вклад у розвиток своєї бібліотеки:

  ГРАНТОВА ПРОГРАМА ДЛЯ ОГС НА ЗАХОДИ З ПРОТИДІЇ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ ТА ПРОПАГАНДИ UCSIRP IREX

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів, виконавець Програми інформаційної стійкості українського громадянського суспільства (далі – IREX), повідомляє про Річне Оголошення Програми на отримання заявок на фінансування. IREX очікує заявки від потенційних партнерів для реалізації заходів, які вибудують стійкість до дезінформації та пропаганди. Ці заходи сприятимуть розробці інноваційних підходів до протидії дезінформації, усуненню прогалин у поточних підходах до протидії дезінформації та/або контакту з новими бенефіціарами або в нових сферах, включно з онлайн просторами та спільнотами.

IREX планує надати під зазначену діяльність до 14 грантів з фінансування від 40 000 до 300 000 доларів США на період виконання 12-16 місяців.

Дедлайн : конкурс на Річне Оголошення Програми буде відкритий протягом одного року. Заявки та концептуальні записки розглядатимуться на постійній основі. Оцінка поданих документів проходитиме щоквартально.

IREX передбачає надання більшої частини фінансування під час перших двох раундів переглядів заявок у березні та червні, 2024.

Детальніше тут

  Грантовий конкурс «Сміливі ідеї»

Грантовий конкурс «Сміливі ідеї» — це можливість отримати фінансування на креативний та новаторський проєкт, що виходить за рамки стандартних ідей та відповідає цілям і пріоритетам програми «Мріємо та діємо», сприяє розвитку потенціалу молоді віком 10–35 років.

Заявки приймаються з першого дня конкурсу та  будуть розглядатись регулярно, кожних два місяці та один раз після крайнього терміну подачі заявок.

Сума гранту – від 25 000 до 80 000 доларів США

Крайній термін подачі заявок – 27 травня 2024 року до 23:59 за місцевим часом у Києві.

Детальніше тут

   ГРАНТИ МІЖНАРОДНОГО ВИШЕГРАДСЬКОГО ФОНДУ ДЛЯ МОЛОДІ V4 GEN

Щоб подати заявку на міні-гранти V4 Gen, виберіть одну з цілей грантової програми з шести основних напрямків або створіть власну. Цілі представлені лише як ілюстрації сфер інтересів , а не як окремі тематичні категорії.

СТІЙКІСТЬ ТА СТІЙКІСТЬ :
підвищення обізнаності щодо зміни клімату та сталого розвитку, втрати біорізноманіття ; підвищення кліматичної стійкості, обмін ноу-хау, конкретні екологічні проекти на основі громад тощо.

СПАДЩИНА ТА ПАМ’ЯТЬ :
Спільна історія та спільне майбутнє, вкл. викладання/вивчення спільної історії, збір свідчень свідків та запуск проектів усної історії, представлення місцевої історії в регіональному контексті, популяризація (спільних) річниць чи цікавих пам’яток (вступ до ЄС, річниці 1956/1968…).

ЗДОРОВ’Я ТА АКТИВНИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ :
Спорт та інші види діяльності, що сприяють активному способу життя, сприяють здоровому харчуванню та заходам, спрямованим на особисте благополуччя, а також фізичне та психічне здоров’я.

МИСТЕЦТВО ТА КУЛЬТУРА :
Спільне створення нових вистав, сприяння культурним обмінам у сфері театру, кіно, музики, літератури, традиційних ремесел тощо (будь-яке виробництво та поширення образотворчого, літературного та виконавського мистецтва, спільні відвідини культурних установ).

ДЕМОКРАТИЧНІ ЦІННОСТІ ТА ГРОМАДЯНСЬКІ ЧЕСНОСТІ :
Підвищення зацікавленості та участі в демократичних процесах, відданість загальному добробуту, сприяння діалогу про права людини, конкурси дебатів, студентські парламенти, залучення громади та волонтерство.

ПРАКТИЧНІ КОМПЕТЕНЦІЇ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО :
сприяння практичним обмінам між професійно -технічними школами , неурядовими організаціями, а також між школами та підприємствами, а також створення можливостей для короткострокового стажування та навчання , одночасно сприяючи розвитку підприємницького духу та вдосконаленню конкретних навичок .

Теми представлені лише як ілюстрації сфер інтересів , а не як окремі тематичні категорії (і можуть бути виправлені або змінені на основі майбутніх пріоритетів).
Детальніше тут

   ГРАНТИ ДЛЯ МУЗЕЇВ, БІБЛІОТЕК ТА ІНШИХ КУЛЬТУРНИХ ІНСТИТУЦІЙ “Є МІСТЕЧКО” EVZ

У  рамках програми підтримки “єМістечко” надаються ґранти музеям, бібліотекам та іншим культурним інституціям, які бачать себе місцями, що творять ідентичність, та хочуть формувати життя у своїх громадах та залучати людей. У музеях, бібліотеках, культурних центрах та інших відповідних осередках створюватимутся жваві місця для зустрічей – спільно з місцевою громадою, адміністрацією та організаціями громадянського суспільства. Особливо вітаються проєкти, які представляють інтереси людей, які пережили нацистські переслідування, охоплюють меншини, а також враховують потреби біженців, що повернулися, і внутрішньо переміщених осіб.

За допомогою нової програми підтримки “єМістечко – простір для кожного!” Фонд EVZ хоче допомогти усталеним місцям навчання та культури перетворитися на Треті місця. Треті місця – це місця, які є найбільш важливими для людей після домашнього середовища (перше місце) та робочого місця (друге місце). Іншими словами, Треті місця – це місця для соціальних зустрічей, де люди збираються разом, щоб обмінюватися ідеями, працювати, вчитися, спільно розробляти та впроваджувати нові ідеї чи низькопорогові пропозиції або просто проводити час разом.

Сума: може становити від 30 000 євро до 80 000 євро.

Що може профінансуватись?

  • Роз-та перебудову культурного центру під місце для зустрічей та спілкування, наприклад, ремонт чи закупку обладнання (макс. 20% від запланованих витрат)
  • Витрати на персонал для роботи на місцях для комунікації та компенсації витрат волонтерів
  • Матеріальні витрати на проєктну роботу, громадські заходи та нетворкінг
  • Заходи у галузі роботи з громадськістю
  • Заходи з оцифровування/ діджиталізації
  • Підтримку постраждалих від націонал-соціалізму

Дедлайн: кінцевий термін подачі заявок – 17 березня 2024 року.

Деталі тут

   «Culture Helps / Культура допомагає»: гранти на проєкти міжнародної співпраці для інтеграції через культуру до 40.000 євро.

«Culture Helps / Культура допомагає» — це проєкт, що співфінансується Європейським Союзом у межах спеціального конкурсу пропозицій для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного та креативного секторів, який реалізується Іншою Освітою (UA) та zusa (Німеччина) — відкриває конкурс заявок на гранти на проєкти міжнародної співпраці. Ви можете отримати до 25 000 євро на реалізацію проєктів міжнародного партнерства між 2 організаціями та до 40 000 євро на партнерство між 3 організаціями. Ваш партнерський проєкт має бути спрямований на  культурну інтеграцію людей, які були змушені залишити свої домівки через війну Росії проти України.

 Проєкти мають сприяти інтеграції людей в Україні чи за її межами у нові спільноти через культуру для підтримки діалогу та взаєморозуміння, а також пропонувати заходи спрямовані на поширення обізнаності щодо ментального здоров’я та його підтримки. Проєкти мають включати активності для сімей та дітей. Запропонована діяльність може мати форму воркшопів, мистецьких колаборацій, навчальних програм, арт-терапії тощо.

 Хто може подавати заявку на грант:

Кандидати мають знаходитися в Україні або в інших країнах Креативної Європи (усі країни-члени ЄС та деякі країни з-поза меж ЄС)та відповідати одній з наступних категорій: 

Неприбуткові організації, 

Публічні чи приватні органи у випадку, якщо вони:

      • Можуть надати підтвердження неприбуткового статусу.
      • Проєктна пропозиція не буде приносити прибутку.
      • Принаймні один із заявниць та заявників повинен активно працювати над інтеграцією людей, що були вимушені покинути домівки через війну, у нові спільноти через культуру, зокрема працювати із сім’ями та дітьми.
      • Заявниці та заявники не повинні отримувати іншого фінансування від програм Креативної Європи для проєкту(ів), на які вони подають заявку.

Організації, які не мають партнерів і хочуть податися на грант можуть взяти участь у серії онлайн-зустрічей, на яких допоможуть із пошуком партнера та  підготовкою проєктної заявки. Зустрічі відбудуться 20 лютого та 5 березня 2024 року о 15:00 за Берліном / 16:00 за Києвом.

Детальніше тут

   «Culture Helps / Культура допомагає»: індивідуальні гранти на підтримку психічного здоров’я до 1000 євро

«Culture Helps / Культура допомагає» — це проєкт, що співфінансується Європейським Союзом у межах спеціального конкурсу пропозицій для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного та креативного секторів. Проєкт реалізовується Інша Освіта (UA) та zusa (DE).

Культурні менеджерки/и, активістки/и чи мисткині/митці, які працюють із людьми, що були змушені переїхати до безпечніших регіонів України чи країн Креативної Європи (усі країни-члени ЄС, а також деякі країни, що не входять до ЄС) через війну Росії в Україні, можуть отримати фінансову підтримку. Її можна витратити, щоб подбати про своє психічне здоров’я (наприклад: оплатити послуги терапевта тощо).

Заявниця/заявник мають відповідати всім трьом критеріям:

  • Фізичні особи віком від 18 років;
  • Культурні менеджерки/и, активістки/и чи митці/мисткині, які зараз працюють з інтеграцією та адаптацією через культуру та мистецькі практики людей у нові громади, зокрема, із сім’ями та дітьми, які були вимушені переїхати в інші регіони України або в одну із країн Креативної Європи;
  • Люди, що проживають в Україні або виїхали з України до однієї з країн Креативної Європи після 24.02.2022.

У цьому конкурсі спільно з психологічною агенцією Псікультура запускаються інформаційні сесії у форматі вебінарів за участі психологинь та психологів, які працюють з культурними активістками та активістами, менеджерками та менеджерами, мисткинями та митцями на перетині мистецтва та психології. Основна мета сесій – підвищувати рівень обізнаності у методах та інструментах підтримки психічного здоров’я, допомагати заявницям та заявникам з пошуком ефективних інструментів, нормалізувати питання піклування про психічне здоров’я. Окрім інформаційних сесій для учасниць та учасників конкурсу ми будемо публікувати корисні поради, конспекти та воркбуки, які розроблятимуть наші експерти. Усі новини та можливості будуть опубліковані на Facebook-сторінці Іншої Освіти.

Дедлайн  подачі заявок — 29 березня 2024 року 23:59 за київським часом.

Детальніше тут

Успіхів на шляху реалізації задуманого, легкості в досягненні цілей !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)