Вебінар «Збереження документальної спадщини у випадку пожежі. Експертиза Національної бібліотеки Франції»

20 березня 2024 р. з 11:00 до 14:00 на платформі ZOOM відбудеться Вебінар «Збереження документальної спадщини у випадку пожежі. Експертиза Національної бібліотеки Франції»

З незапам’ятних часів та за найрізноманітніших обставин бібліотеки страждали від наслідків пожеж. Це особливо актуально під час збройних конфліктів, коли бібліотеки можуть бути навмисними мішенями або опосередковано постраждати, унаслідок чого ризики невідновної втрати культурної та наукової спадщини людства зростають максимально. Чи все втрачено після пожежі? Що можна зробити, коли колекції постраждали від пожежі? Незважаючи на масштаби шкоди, завданої вогнем фондам, що зберігаються в бібліотеках, недавні дослідження дозволили визначити протоколи реставрації для порятунку документальної спадщини. Ці досягнення мають безпосередній вплив на методи консервації та відновлення одразу після пожежі.

На запрошення Української бібліотечної асоціації експерти Національної бібліотеки Франції під час вебінару ділитимуться інформацією щодо новітніх практик збереження документальної спадщини у випадку пожежі. На цьому вебінарі будуть представлені методи стабілізації документальної спадщини після пожежі, з акцентом на простих методах, адаптованих до різкого погіршення ситуації.

Захід буде корисним керівникам та фахівцям бібліотек, архівів, музеїв, представникам інших інституцій національної пам’яті.

Для участі у вебінарі необхідно до 18 березня 2024 р. зареєструватися за покликанням.

Модерує Олег Сербін, в.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, член Президії Української бібліотечної асоціації.

Організатори:

Національна бібліотека Франції
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого
ВГО Українська бібліотечна асоціація
Вебінар проводитися за партнерської підтримки ALIPH Foundation.

Синхронний переклад з французької Вікторії Томенчук.

Детальна інформація на сайті ВГО УБА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)