Не втрачаючи зв’язок: місія можлива

В Україні останніми роками спостерігається зростання інтересу до бібліотечного туризму.
Як один з сучасних напрямів роботи бібліотек, інструмент реалізації ними культурно-просвітницьких та інформаційних функцій, такий обмін досвідом сприяє популяризації бібліотек в суспільстві.
Свого часу Лілія Прокопенко, к.і.н., головна бібліотекарка Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого запропонувала таке визначення бібліотечного туризму: «різновид культурного туризму, який характеризується переміщенням осіб за межі їхнього постійного місця проживання і звичного середовища, повністю або частково мотивоване інтересом відвідання бібліотек як культурних туристських об’єктів, що відображають історичну спадщину, сучасні культурні і мистецькі практики, традиційні цінності, види діяльності й повсякденний стиль життя резидентів, з метою отримання нової інформації, набуття досвіду та вражень для задоволення культурних потреб».
Детальніше ознайомитися з аналізом термінів «туризм», «культурний туризм» як базових для визначення сутності поняття «бібліотечний туризм» пропонуємо ТУТ.

Далі йтиметься про рефлексії професійних зустрічей, що відбулись нещодавно.

  • Із матеріалом, створеним з групової поїздки до Латвії варто ознайомитися ТУТ.
  • Про досвід Німеччини, Латвії, Естонії, Польщі для створення Національної електронної бібліотеки України дізнайтеся ТУТ.
  • Про подорож до Берліна в межах проєкту «Бібліотека – місце сили!» у матеріалі ВГО УБА.

Нині маємо запрошення доєднатися 11 січня 2024 року з 15:00 до 16:30 за київським часом на платформі Zoom до відкритої онлайн-презентації «Бібліотеки Берліну: інновації та утопії» від учасників подорожі в м.Берлін.

Реєструйтесь та долучайтесь до команди візіонерів простору майбутнього в бібліотеках України! Детальніше ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)