Не пропустіть! Гранти для громад на розвиток центрів спільнотворення

Cedos та Western NIS Enterprise Fund оголошують конкурс грантів для громад на створення або оновлення фізичних просторів центрів спільнототворення, а також розвиток програмної діяльності таких центрів.

Центри спільнототворення — це доступні фізичні простори, де люди з різних соціальних груп мають можливість зустрічатися і збиратися разом для спільного проведення дозвілля, розвитку громади, співпраці і всебічної реалізації свого людського потенціалу. Центри спільнототворення можуть бути або окремими приміщеннями, або частинами інших громадських будівель: центрів адміністративних послуг, хабів, публічних бібліотек, культурних центрів, громадських просторів, шкіл тощо.

Ключовою характеристикою центрів спільнототворення є їхня доступність: фізична і соціальна. Люди з різних соціальних груп, незалежно від свого фізичного стану чи соціального статусу, повинні мати можливість вільно відвідувати і користуватися цими просторами. Вони мають бути повністю доступними для людей з інвалідністю.

 

На конкурсних засадах буде надано 10 грантів у розмірі 1 000 000 грн кожен на розвиток просторів і установ, які виконують чи будуть виконувати функції центрів спільнототворення, описані вище. Фінансування має бути розподілене між двома компонентами проєкту:

  1. Фізичним створенням або оновленням центрів спільнототворення
  2. Програмним та змістовним (подієвим) наповненням центрів.

Під час втілення проєкту громади отримають консультаційну та експертну підтримку від менторів і менторок, що мають експертизу у питаннях архітектури, а також культури, комунікацій і соціальної взаємодії. Крім цього, громади будуть об’єднані у пари для взаємного обміну досвідом між собою за принципом «рівні-рівним».

На початку роботи, орієнтовно в середині серпня, по дві людини від кожної громади зможуть взяти участь у триденному воркшопі зі створення публічних просторів у Львові. Наприкінці проєкту, орієнтовно у лютому 2024 року, кожна громада зможе представити свій досвід, успіхи і вивчені уроки на спільній підсумковій конференції.

Які умови конкурсу?

Заявки приймаються від організацій громадянського суспільства (офіційно зареєстрованих громадських, благодійних організацій). Наявність партнерства з органами місцевої влади буде суттєвою перевагою при оцінюванні заявок.

Проєкти мають бути втілені у громадах з населенням до 100 тисяч людей.

Обов’язковою умовою є співфінансування у розмірі щонайменше 20% від суми гранту. Співфінансування може бути не лише у грошовій формі, але й, наприклад, у вигляді матеріалів чи виконання робіт, однак, у будь якому разі, його фінансовий еквівалент має бути обрахований і вказаний у заявці.

Детальна інформація щодо умов та термінів за покликанням: https://cedos.org.ua/news/czentry-spilnototvorennya-dlya-rozvytku-gromad-granty-vid-western-nis-enterprise-fund-ta-cedos/ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)