Війну, а не квіти малюють діти

Громадська організація «Черкаське обласне відділення Української бібліотечної асоціації», Комунальний заклад «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка» Черкаської обласної ради у співпраці та за фінансового сприяння Школи інформації Університету м. Сан-Хосе, штату Каліфорнія (США) організували та провели обласний конкурс дитячого малюнку «Війну, а не квіти малюють діти», що приурочений до Дня захисників і захисниць України.

Конкурс проводився протягом вересня в публічних бібліотеках територіальних громад Черкаської області серед дітей захисників та зареєстрованих на Черкащині дітей внутрішньо переміщених осіб з територій охоплених війною.

Метою проведення конкурсу дитячого малюнка «Війну, а не квіти малюють діти» є підтримка воїнів Збройних Сил України, плекання патріотичних почуттів до Батьківщини у підростаючого покоління, надання можливості українським дітям розповісти про пережите всьому світу, допомогти їм соціалізуватися в нових умовах та реалізуватися у творчості.

Протягом вересня у 40-ка публічних бібліотеках територіальних громад Черкаської області відбувалися мистецькі заходи: діти наших захисників, діти з числа внутрішньо переміщених осіб на папері образно ділилися своїми переживаннями війни, що триває. А ще – демонстрували свій хист до малювання. Наші американські друзі забезпечили бібліотеки всим необхідним для проведення конкурсу.

КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка» Черкаської обласної ради висловлює щиру вдячність за подвижництво, небайдужість та велику фінансову допомогу нашій землячці, уродженці міста Черкаси Юлії Поповій, а зараз – доктору Улі Госарт, також велика подяка директору Школи інформації Університету міста Сан-Хосе штату Каліфорнія доктору Ентоні Чоу та доктору Сью Алман. В такий складний час для всіх, вони знайшли можливість та бажання допомогти обласній бібліотеці провести конкурс, нагородити переможців цінними призами а також – придбати книжковий сканер для оцифрування, мережеве сховище з дисками для роботи задля збереження книжкової спадщини Черкащини та України.

Абсолютно всі малюнки, що надійшли до організаційного комітету конкурсу, а їх 458, вже оцифровані і відправлені нашим міжнародним партнерам для створення спеціального сайту і представлення американському суспільству на різних локаціях.

Членам професійного журі було дуже складно визначити переможців, адже всі роботи щирі, майстерні. Проте – всі 458 малюнки завдяки цьому конкурсу, назавжди залишаться в історії, будуть популяризовані на весь світ та десятки років вперед. Частина малюнків буде передана нашим воїнам на передову.

А ми впевнені, що з нашими дітьми, справжніми патріотами своєї країни ми обов’язково переможемо!

P.S. Дякуємо колегам Черкаської ОУНБ за наданий матеріал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)