Бібліотечний марафон. Сесія «ВОЛОНТЕРСЬКИЙ РУХ. СИЛЬНІ ТА ЗГУРТОВАНІ»

Пропонуємо зробити флешбек у 30 вересня. Цього дня ми тримали інформаційний фронт — свій 9-годинний бібліотечний марафон «Бібліотека і війна: тримаємо стрій!», організований  Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого у партнерстві з ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Коротка довідка:

Волонтерство — форма благодійності, що здійснюється добровільно, безкорисливо й усвідомлене для досягнення суспільно-значущих цілей. 

Добродійник — людина, що допомагає сусідам, співвітчизникам та людям, які потребують допомоги, вдома чи за кордоном. 

Волонтерська діяльність — добровільний вибір, що відображає особисті погляди та позиції; це активна участь громадянина у житті суспільства.

Про досвід волонтерського руху, що гуртує бібліотеки, йшлося під час сесії «ВОЛОНТЕРСЬКИЙ РУХ. СИЛЬНІ ТА ЗГУРТОВАНІ». Адже  БІБЛІОТЕКА — це місце СПІЛЬНОДІЇ ДЛЯ ТВОЄЇ МРІЇ!

А задля ПЕРЕМОГИ бібліотеки та бібліотекарі щоденно опікуються:

  вирішенням гуманітарних питань внутрішньо переміщених осіб: організовують волонтерські хаби, шелтери, бібліотечні укриття, збирають теплі речі, гуманітарну допомогу, готують їжу тощо;

  допомагають військовим: плетуть маскувальні сітки, виготовляють енергетичні батончики, сухі суміші борщів і супів, збирають кошти для потреб ЗСУ, книжки для військових бібліотек та шпиталів тощо;

  організовують і проводять благодійні ярмарки, психологічні  курси, тренінги з надання першої домедичної допомоги тощо.

Пропонуємо до перегляду запис трансляції сесії «ВОЛОНТЕРСЬКИЙ РУХ. СИЛЬНІ ТА ЗГУРТОВАНІ»

Кожного дня бібліотечний всесвіт забарвлюється кольорами надії для українців, наближаючи нашу Перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)