Проєкт «Ukraine Now. Візія майбутнього»

Україна є джерелом натхнення для усього вільного світу

Френсіс Фукуяма

 

Осмислити минуле, теперішнє і засвоїти уроки. Окреслити шлях до омріяного мирного майбутнього. Так, нам потрібно докладати чимало зусиль щоб рухатися у правильному напрямку.

Які причини призвели до нинішніх подій? Які наші цінності та пріоритети? Який же він, наш шлях відновлення та яких помилок варто уникати?

Про ці та інші питання розмірковують запрошені учасники проєкту «Ukraine Now. Візія майбутнього». Національне агентство з питань запобігання корупції за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС, бізнес-школи УКУ та kmbs (Києво-Могилянської бізнес-школи) залучають до обговорення сучасних українських мислителів, філософів, лідерів думок, представників різних суспільних груп й секторів.

Завдання проекту – утвердити принцип нульової толерантності до корупції та цінностей доброчесності, прозорості та відкритості як наскрізних у відбудові нової України. Матеріали представлені у вигляді циклу текстів і відео.

Реалізація ініціативи запланована у три етапи:

1. «Осмислення сьогодення й роздуми про майбутнє» (наразі записано 15 інтерв’ю)

2. «Формування ключових принципів “перезавантаження” та відбудови» (організовано низку відкритих дискусій, доступно 8 інтерв’ю)

3. «Від аналізу до дій: інтеграція принципу доброчесності та нульової толерантності до корупції до ключових політик та практик».

Важливі думки, які найбільше вразили команду проєкту, виокремлені та згруповані за розділами «Суспільство», «Держава-громадянин», «Україна та світ».

Запрошуємо разом зі спікерами поміркувати над відповідями на актуальні питання. Додаймо нашим думкам про майбутнє впевненості, а щоденним діям задля продовження добрих справ – рішучості та натхнення. Переможемо!

 

Світлана Ковальчук

учений секретар Національної бібліотеки України

імені Ярослава Мудрого

 

За матеріалами сайту «Ukraine Now. Візія майбутнього».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)