Актуалізація бібліотечних фондів

Питання актуалізації бібліотечних фондів українських бібліотек гостро стоїть на порядку денному . У наш час це виглядає абсолютно природнім і вмотивованим.

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило про те, що

  24 червня 2022 року об 11:00 відбудеться відкрите засідання Ради з питань розвитку бібліотечної справи.

Про що будемо говорити:

  результати опитування щодо стану фондів публічних бібліотек, проведеного фахівцями Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого;

  практику застосування у публічних бібліотеках України рекомендацій МКІП щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв’язку зі збройною агресією росії проти України;

  потреби користувачів бібліотек як ключовий фактор пришвидшення актуалізації ресурсів і послуг публічних бібліотек.

Кому буде цікаво відвідати захід:

 керівники та провідні фахівці бібліотек;

 представники органів державного управління;

 представники органів місцевого самоврядування;

 користувачі бібліотек;

 всі, хто цікавиться темою.

 Подія відбудеться онлайн на сторінці Odesa National Scientific Library/ Одеська національна наукова бібліотека

Дозволимо нагадати, що у квітні 2022 року в Україні було створено Раду з розвитку бібліотечної сфери, яка має врегульовувати питання функціонування українських бібліотек під час війни.

Мета Ради з розвитку бібліотечної сфери — створення механізмів вилучення російської й радянської літератури та заміна її на українськомовні книжки й книжки від українських видавництв у бібліотеках. Співголовами Ради стали Лариса Петасюк, заступниця Міністра культури та інформаційної політики і Євгенія Кравчук, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.  До складу Ради входять провідні фахівці бібліотечної справи з усієї країни. Це  представники національних та державних бібліотек, обласних універсальних наукових бібліотек, фахових громадських організацій.

У травні 2022 МКІП України спільно з консультативно-дорадчим органом – Радою з питань розвитку бібліотечної справи, розробили Рекомендації щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

ДОЛУЧАЙТЕСЯ, СЛУХАЙТЕ, НОТУЙТЕ, ДУМАЙТЕ !

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)