Публічні бібліотеки в реаліях війни

Мобілізаційно-волонтерський бум накрив бібліотеки:

    З перших днів вторгнення росії в Україну на “бойовому” посту Тетяна Кущук,  директор Бердичівської МЦБС. Її виступи на “Радіо бердичівлян” заряджають містян вірою та надією в самих себе, у нашу країну, у наших Воїнів Світла і Добра!  Пані Тетяна зазначила: «Я не вмію стріляти, але можу надавати домедичну допомогу, вмію не панікувати і дарувати людям частинку свого серця. А його в мене, повірте, вистачить на всіх. Тому робота на радіо – це для мене зараз найщиріше і найдієвіше волонтерство».

   Львівська ОУНБ ніколи не залишалась осторонь будь яких важливих і нагальних питань для нашої країни. В бібліотеці розпочав функціонувати офіс громадської спілки “Студентське Братство Львівщини” (діє з 1989р.). Друзі бібліотеки зі Спілки займаються допомогою для українських військових і громадян у цей непростий час: закуповують військову амуніцію, ліки, обладнання тощо.Бібліотека і Спілка потребують допомоги у поширенні інформації про організацію й можливість підтримати нашу державу. Детальніще тут

   З 1 березня у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей запрацював Пункт допомоги переміщеним особам. Бібліотека запрошує юних переселенців і тернополян долучатись до творчих занять, майстер-класів, курсів з робототехніки. Також в бібліотеці можна отримати консультацію психолога.

   Працівники Бібліотека-філія 1 для дітей КЗ “Ужгородська публічна бібліотека” КАЗКА  відвідали НВК «Гармонія» та провели для дітей біженців розважально-культурну годинку-цікавинку. Діти, долучившись до до пошуку скарбів, відправилися у подорож разом з піратом та клоуном . Разом з дітками порозгадували загадки, згадали відомі казки, вчилися відрізняти добро від зла. А для підняття настрою працівники бібліотеки подарували дітлахам книжечки і смаколики!
   

   Центральна міська бібліотека для дітей м. Миколаїв стала справжнім бібліотечним бомбосховищем для своїх містян:

   Щоб наші захисники були ситі та задоволені, стараються бібліотекарі Львівської міської ТГ:

  

  У ці тяжкі для нашої країни часи бібліотекарі Шевченківської ЦБС м. Києва   без керівництва, самотужки (згуртованість – то сила!)  не залишаються осторонь: допомагають мешканцям свого району, надають прихисток під час небезпеки, моральну підтримку, психологічну допомогу і, навіть, смачну їжу!

В підтримку нашого неймовірного народу, який сьогодні називають силою незламності  відвідувачів КЗ “Володимир-Волинська публічна бібліотека” ще більше надихає і згуртовує  книжкова виставка : «Все буде Україна!» :

   Більше інформації див. на сторінці фейсбуку НМВ НБУ ім. Ярослава Мудрого

Сьогодні наостанок побажання від Оціум 51. Бібліотека на Русанівці

КОМЕНТАРІ:

  1. Pingback: Bibliotheken stehen hinter der Ukraine II (Aktualisiert am 22.04.2022) – Bibliothekarisch.de

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)