Малі можливості часто є початком великого старту

На жаль, новий рік для багатьох бібліотек приніс нові виклики (карантинні обмеження, скорочення фінансування, скорочення штату, неправові методи реорганізації тощо). І така ситуація змушує кожного обирати: перетерпіти тимчасові фінансові негаразди, топтатися на місці або перетворити проблеми на нові можливості.

Заради наснаження, підтримки, зростання пропонуємо нові можливості:

Грантовий конкурс «МолодьТуТ: cтвори громаду молодіжних перспектив» від програми «Мріємо та діємо»
В рамках 5-річної програми “Мріємо та діємо” продовжується проєкт “МолодьТуТ: cтвори громаду молодіжних перспектив”. Його мета полягає у створенні сприятливого середовища для розвитку, навчання та самореалізації молоді в громадах шляхом розширення їх економічних можливостей, розвитку громадського активізму, підвищення соціальної згуртованості, просування рівності, толерантності та інклюзивності, а також сприяння впровадженню стійких і системних змін в молодіжній політиці у громадах у співпраці з відповідними органами місцевої влади, громадським та приватним секторами та, безпосередньо, молоддю громади.
До участі в конкурсі запрошуються територіальні громади з Івано-Франківської, Херсонської, Волинської, Запорізької та Закарпатської областей (окрім обласних центрів).

Вимоги та умови можна знайти тут
Кінцевий термін для подання запитань – 20 лютого 2022 року
Кінцевий термін подачі заявок – 9 березня 2022 року
Контакти: contact.mriemotadiemo@irex.org

Конкурс на отримання грантів в рамках Проєкту USAID HOVERLA: створення молодіжної відеопрограми

DAI Global LLC у межах Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») оголошує запит на подання грантових заявок (RFA) RFAHOVERLA-004 Молодіжна відеопрограма.

Дедлайн подачі заявок 18 березня 2022 року.

Метою молодіжної відеопрограми є поділитися із молоддю, яка проживає в територіальних громадах, ідеями реформи децентралізації, а також показати можливості, які вона дає у великих та малих громадах.

Цілі ініціативи різнопланові, а саме:

  1. Молодіжна відеопрограма має бути спрямована на покращення розуміння молоддю того, як працює децентралізація, вона має допомогти їм максимально використовувати своє право на участь та впливати на прийняття рішень у своїй громаді;
  2. Молодіжна відеопрограма має стати нагодою для створення нових національних та транснаціональних мереж та обміну передовим досвідом;
  3. Молодіжна відеопрограма також має бути спрямована на розробку заходів для підтримки структурованого та змістовного діалогу й налагодження партнерських стосунків між особами, які приймають рішення, та молоддю;
  4. Молодіжна відеопрограма, орієнтована на молодих людей віком 18-25 років, має зосередитися на таких темах:
  • активна участь;
    • інструменти місцевої демократії;
    • доступність влади;
    • культурне різноманіття;
    • соціальна інклюзивність;
    • гендерна рівність;
    • майбутнє України та молодіжна активність

 Деталі за посиланням: https://cutt.ly/iO705xv

Стати партнером ГО, яка зацікавиться участю в Конкурсі проєктів для підтримки діяльності Рад ВПО у межах Програми СИЛА (Єднання через спільні дії молоді).
Програма СИЛА (Єднання через спільні дії молоді) – це дворічний проєкт, який впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з БФ “ССС” за підтримки Державного департаменту США. Програма СИЛА працює над зміцненням потенціалу та  соціального капіталу молоді задля створення належних умов для інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні, сприяння згуртованості громад та залученості до розробки місцевих та національних планів інтеграції ВПО. Програма сприяє посиленню спроможності молодих людей віком 18-29 років – як ВПО, так і не ВПО – ставати рушіями змін у своїх громадах, що веде до стабільної інтеграції та нормалізації ситуації у постконфліктній Україні.
Інформація про Грант тут

Від незнайомців до друзів: як знайти партнерів в ЄС. Історії успіху та лайфхаки від House of Europe

21 лютого House of Europe востаннє відкриє конкурси на гранти на персональні проєкти в шести секторах і дуже хоче, щоб ідеї, якими ви давно палаєте, цього разу отримали фінансування від програми. А питання пошуку партнера з невідомої проблеми перетворилось для вас на завдання з кількох е-мейлів.
Задля цього 16 лютого, о 16:00  на сторінці Facebook House of Europe   збере експерток та проєктних менеджерок, у яких за плечима купа втілених проєктів з міжнародними партнерами, та своїх грантоотримувачів, щоб розказати вам – як, коли і де вони шукали та шукають партнерів для своїх проєктів.

Благодійний фонд Карітас Запоріжжя дбаючи про поліпшення стану навколишнього природного середовища та з метою зменшення обсягу використання пластикових пакетів, започатковує ініціативу з пошиття еко-торбинок, що будуть розповсюджені серед людей, які перебувають у складних життєвих обставинах (самотні бабусі, дідусі, матері-одиначки, внутрішньо переміщені особи тощо).

Тому БФ шукає волонтерів та волонтерок, які зможуть допомогти нам у пошитті еко-торбинок. У свою чергу:

  • БФ забезпечує необхідним матеріалом (тканина, нитки і резинки).
  • Щоб зробити торбинку необхідно мати швейну машинку і праску.
  • Кількість торбинок, яку є можливість пошити, визначається індивідуально.

По місту Запоріжжя матеріали для пошиття доставляються за домовленістю, в інші міста матеріали висилаються Укрпоштою.

Також в рамках реалізації цієї ініціативи в благодійному фонді планується проведення майстер-класу з пошиття еко-торбинок.

Реєстрація на волонтерську допомогу тут
Контактна особа: 098-778-95-28 Юрій

Чому б і ні?  ХЕНД-МЕЙД МАЙСТЕРНІ в бібліотеках діють!

«Зміни – закон життя. І ті, хто дивиться тільки в минуле чи лише на сьогодення, безперечно – пропустять майбутнє»

Джон Ф. Кеннеді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)