День народження Української бібліотечної асоціації

Дорогі друзі, партнери, однодумці, шанувальники!
Вас запрошують спільно відсвяткувати День народження Української бібліотечної асоціації!
Коли: 1 лютого 2022 р., вівторок.
Де: онлайн, на сторінці Української бібліотечної асоціації у Фейсбук.
У програмі:
10:00 ‒ 10:45
Ранкова кава з Українською бібліотечною асоціацією
Модераторка: Оксана Бруй

Нам – 27! Ми молоді, натхненні, амбіційні. Від нас чекають нестандартних вчинків, інноваційного бачення, ініціативності. Ми – відкрита дієва спільнота професіоналів. Ми об’єднуємось, щоб розбудовувати бібліотеки та бібліотечну справу, а відтак розвивати людський потенціал та громадянське суспільство.
Чому ми разом? Яка вона ‒ професійна діяльність на громадських засадах? Як створювати цінність для людей і для країни? Яку цінність кожен із нас отримує від приналежності та активного життя з Українською бібліотечною асоціацією?
Про це говоритимемо неформально «без краваток» за кавою з активом Української бібліотечної асоціації. Отож, готуйте каву ‒ будемо спілкуватися і ділитися емоціями!

11:00 ‒ 11:45
Діалоги про УБА… і не тільки
Модераторка: Тетяна Гранчак
Що важливіше ‒ мета чи рух до цілі, як змінюєшся ти сам ‒ чи як ти змінюєш світ?
З чого починається шлях і куди він прямує? Від чого залежить перетворення першого кроку на невпинний рух і де шукати пункт призначення?
Як сукупність окремих перетворюється на спільноту спільнодії і чому це важливо?
Українська бібліотечна асоціація ‒ це не лише спільнота, це ‒ філософія буття і спільні цінності, взаємодія, рух.
Про те, з чого він починався і що попереду, про ціннісні засади єднання і переваги, про те, як долати перешкоди і не втрачати оптимізму, де брати сили і натхнення, про відповідальність і свободу, мрії, здобутки й успіх і ще багато цікавого і важливого говоритимемо із засновницею, першою Президенткою Асоціації, докторкою історичних наук, заслуженою працівницею культури України Валентиною Степанівною Пашковою.

12:00 ‒ 12:45
Бібліотеки року: до, після і зараз
Модераторки: Лариса Лугова, Світлана Кравченко
14 років поспіль Українська бібліотечна асоціація проводить конкурс «Бібліотека року» та відзначає кращі, інноваційні, активні та креативні бібліотеки, які змінюють життя людей, спільнот і суспільства.
На цій сесії зустрінуться разом номінанти відзнаки за всі роки її існування, щоб розповісти як вплинуло звання «Бібліотека року» на їхній розвиток, чим вони живуть зараз і які проєкти реалізують сьогодні.

14:00-14:45
Ми ‒ молодь Української бібліотечної асоціації!
Модераторки: Катерина Косинська, Оксана Шикула
Молоді фахівці є запорукою розвитку та майбутнього галузі. Активні, амбітні, комунікабельні молоді бібліотекарі тягнуться до Асоціації, стають частиною професійної спільноти та вносять свої зміни. Які можливості дає Асоціація молодим бібліотекарям? Про це розкажуть наші молоді членкині та члени.

15:00-15:45
Секрет успіху ‒ спільнодія: ми та наші партнери
Модератор: Олег Сербін
Просвітлені люди та організації, які відкрили для себе щастя бути партнерами нашої Асоціації й долучилися до творення сьогодення і майбутнього звершення інтелектуального, культурного та інформаційного розвитку держави. Саме тому наші партнери будуть говорити про це – про наш спільний успіх співпраці. Вони презентують практичні кейси, які вже впроваджено в життя, та анонсують свої плани і сподівання щодо розширення кола партнерського взаємозв’язку. І кожен з нас, розуміючи захмарність висоти рівня нашого професійного діалогу, висловить ті особливості співпраці, які надихають людяністю та щирістю зусиль, адже нас об’єднала Українська бібліотечна асоціація.

16:00-16:45
«Сила тяжіння від регіональних відділень Асоціації»
Модераторка: Світлана Моісєєва
Запорука сильної всеукраїнської громадської організації ‒ в її регіональній розгалуженості. В якому б куточку України ви не були, сила тяжіння обов’язково приведе вас до сучасної бібліотеки, в якій працює креативний бібліотекар, який, як правило, буде членом Української бібліотечної асоціації. Тож представляємо наші регіональні осередки УБА ‒ знайомтеся, запам’ятовуйте, доєднуйтеся!

19:00 ‒ 19:30
Кіно з присмаком вечірньої кави
Модераторки: Оксана Бруй, Ярослава Сошинська
Якщо ти з Українською бібліотечною асоціацією, то, безперечно, успішна чи успішний у професійній та громадській діяльності. Давайте разом переглянемо відео і дізнаємось: за що ми дякуємо Асоціації? Який внесок кожен з нас зробив у розвиток нашої професійної громадської організації? Яким ми бачимо наше спільне майбутнє? Буде натхненно, емоційно та з подарунками!

Ваші питання до активу ВГО Українська бібліотечна асоціація ви можете поставити тут до 30 січня 2022 р.

Джерело: сайт УБА

Фото заставки із сайту УБА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)