ШКОЛА МОЛОДОГО БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІДЕРА ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

У ДОУНБ відшуміла III Обласна літня онлайн-школа «Молодий бібліотечний лідер Дніпропетровщини – 2021» для майже тридцяти фахівців міських, селищних та сільських бібліотек територіальних громад Дніпропетровської області.

«Відкритий вівторок» розпочався із напутніх слів директора КЗК «ДОУНБ» Надії Тітової. «Завдання Школи – допомогти всім, хто готовий робити бібліотеку успішною. А це – кожен з вас», – наголосила директор КЗК «ДОУНБ». – У допомогу вам досвід роботи від провідних фахівців трьох обласних бібліотек Дніпропетровської області».

До слів привітання з початком навчання доєдналась й завідувачки відділу наукової організації та методики бібліотечної роботи Ірина Луньова. Хроніка школи минулих років, організаційні питання та розподіл за групами й з урахуванням знаків зодіаку, у тому числі. А також інформація щодо створення на Facebook групи III Обласної літньої онлайн-школи «Молодий бібліотечний лідер Дніпропетровщини – 2021», де розміщена інформація щодо події.

Другий день школи розпочався під гаслом «ігрової середи» та спогадами молодих бібліотечних лідерів 2018 року, а завершився цікавою та плідною працею.

Спочатку учасники школи прослухали виступ Юлії Зюлєвой, вченого секретаря ДОУНБ за темою «Бібліотека всесвіт у зручному форматі», де було проведено онлайн-екскурсію сайтом обласної бібліотеки та висвітлена діяльність сайту.

Відбулися віртуальні марафони в яких учасники школи представили свої домашні завдання та здійснили «книжковий лабіринт» – квест з використанням електронного каталогу та сайту ДОУНБ. А також взяли активну участь у бібліотечній розвідці корисних ресурсів на порталі ДніпроКультура та сайті обласної бібліотеки.

Головною родзинкою дня був відкритий мікрофон «Професійний діалог з директором ДОУНБ» Надією Миколаївною Тітовою, яка щиро та відверто відповіла на цікаві запитання учасників школи.

З привітанням до присутніх звернулася Ольга Леонідівна Матюхіна, директор КЗ «Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді ім. Свєтлова».

Також, з онлайн-тренінгами виступили спеціалісти обласної бібліотеки для молоді, які ознайомили присутніх з актуальними темами у бібліотечній роботі: «Розроблення інформаційних повідомлень», «Молодіжний VR» та «Ігротека як сучасний спосіб взаємодії».

Учасники школи активно долучалися до проходження запропонованих цікавих вікторин та ігор, а також створили «паперового чоловічка» задля визначення особистісних цінностей людини.

До спілкування в рамках школи долучилися директор Ольга Олегівна Прокопович та фахівці КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей» з творчими лабораторіями: «Алгоритм створення креативних заходів для читачів та молодшого шкільного віку», «Ініціативна діяльність бібліотекаря через призму інноваційних змін – вчимо англійську в бібліотеці» з досвіду роботи, «Інвент – менеджмент в бібліотеці для дітей: ідея, практика, досвід» та майстер-клас «Візьми мене з собою, або важливість креативного оформлення книжкових виставок».

Для учасників школи представили ігровий онлайн-сюрприз «Про що говорять діти», де потрібно було відгадати бібліотечні слова.

Третій день III обласної літньої онлайн школи молодого бібліотечного лідера -2021, що  мав на меті зорієнтувати учасників на активізацію особистісних оригінальних якостей, пройшов під назвою «Діловий четвер у стилі креатив». Авторський інтерактивний майданчик розпочався з презентації командних проектів ТЕРИТОРІЯ М: Майстерня школярів та продемонстрував значення культурних інституцій в процесі децентралізації, створення ОТГ та, головне, уміння учасників концентруватися та працювати командно. Кожен представлений проєкт був націлений на рішення певних проблем та реалізації завдань (популяризації туристичних можливостей та створення туристичного продукту, забезпечення духовного, патріотичного виховання, підвищення екологічної культури, розвиток агро-туризму). У форматі фріланс Прогноз на завтра :

Новий формат сучасної бібліотеки. Версія 2021 учасники школи презентували командні проєкти свого бачення бібліотеки, які вражали різноманітними формами роботи, фізичним та змістовним наповненням, багатофункціональністю, інноваційними підходами. Підведено підсумки конкурсу міні – ессе молодих бібліотекарів «БібліоНадія».       Переможцями стали: Глущенко Дарина – «Я мрію найближчим часом зробити у бібліотеці…..», Шушняєва Наталья – «Мій самий найкращий день у бібліотеці …», Пашко Анастасія – «Якою я бачу свою бібліотеку через 25 років….?». Учасники не тільки ділилися професійною майстерністю, а й креативили від душі! Молодіжна музична вечірка від Раків не залишила нікого байдужим; індивідуальне побажання в онлайн – форматі всім учасникам обласної літньої школи молодого бібліотечного лідера -2021 отримав кожен. Нехай ці три дні спільнодії залишаться яскравим, незабутнім спогадом!

#Молодий_бібліотечний_лідер_Дніпропетровщини_2021

#ДОУНБ

Матеріал підготувала

провідний методист НМВ

Олена Зозуля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)