Карантин продовжено до 31 грудня

13 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 31 грудня 2020 року.

14 жовтня, відповідна постанова КМУ «Зміни, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641»  від 13.10.2020 р. № 956  офіційно опублікована в “Урядовому кур’єрі” №200/6814 і набрала чинності.

Що змінюється для бібліотек?
Змінено правила щодо дозволеної кількості людей у масових  (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) зібраннях:

  • у зеленій зоні – не більше 50 людей;
  • у жовтій – не більше 30 осіб;
  • у помаранчевій – не більше 20.

Все це, звісно, за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра.
На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки, застосовуються за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначені цим пунктом обмеження (одне, декілька або усі), згідно з якими додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для “зеленого”, “жовтого” та “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки, забороняються:

  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;
  • діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку .

Також, в абзаці другому пункту 39 Постанови  за № 641 слова “дистанційну (надомну) роботу” замінити словами “позмінну роботу працівників, а за технічної можливості — також роботу в режимі реального часу через Інтернет із збереженням заробітної плати, дистанційну (надомну) роботу”

 Роботодавці можуть подовжити простій; оплачувані та неоплачувані відпустки працівникам (але лише за їх бажанням); виконання працівниками роботи дистанційно.

Національній поліції, Державній службі з безпеки на транспорті за участю органів місцевого самоврядування забезпечити контроль виконання протиепідемічних вимог під час здійснення пасажирських перевезень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)