Гасимо професійну спрагу

Цьогорічний вересень видався багатим на професійні події і заходи, які дозволяють бібліотечній спільноті бути не лише уважними слухачами, але й  активно репрезентувати інтереси своїх книгозбірень перед тими, хто уповноважений приймати та впливати на прийняття позитивних рішень щодо подальшого розвитку бібліотек.

Пропонуємо активно долучитись до :

  • Флагманського щорічного Львівського міжнародного бібліотечного форум, який відбудеться в онлайн-форматі на платформі Zoom з 15 по 20 вересня 2020 р. Цьогорічна тема Бібліотечного форуму: «Бібліотекарі: хто ми є?».

Детальніше тут

  • 9 вересня о 10:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться публічне обговорення на тему: “Культура в умовах децентралізації. Нові райони”, у якій візьмуть участь представники центральних органів виконавчої влади, проєктів міжнародної технічної допомоги, місцевого самоврядування, експерти.

Конференцію організовує Український кризовий медіа-центр у рамках Програми USAID DOBRE.
Питання до обговорення:

  • Повноваження відповідних підрозділів на рівні громада-район-область в умовах нового адміністративно-територіального устрою,
  • Хто управлятиме установами, які підпорядковувалися районам до укрупнення,
  • Кадрове забезпечення закладів культури,
  • Фінансування закладів культури на місцях: державний та місцевий бюджети, гранти, міжнародна технічна допомога тощо,
  • Пам’ятко-охоронна діяльність в умовах нового адмінтерустрою.

Спікери:
Джим Хоуп, директор Місії USAID в Україні та Білорусі,
Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України,
В’ячеслав Негода, заступник міністра розвитку громад і територій України (ТВС),
Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду,
Оксана Гарнець, керівниця Швейцарсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO,
Наталя Ключник, виконавча директорка Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України, консультант з послуг Програми USAID DOBRE,
Людмила Павлінська, голова Заводської об’єднаної громади, Тернопільської області.

Модератор: Леонід Марущак, історик, керівник проєкту «Музей відкрито на ремонт», Український кризовий медіа центр.
Подія транслюватиметься на Facebook-сторінках Програми DOBRE  , Децентралізація  , Українського кризового медіа-центру, а також на Youtube-каналі Ukraine Crisis Media Center українською та англійською мовами..
У коментарях під трансляцією глядачі зможуть поставити запитання до спікерів. Також питання можна надсилати завчасно на електронну пошту dobreucmc@gmail.com та у повідомлення сторінки програми DOBRE у Facebook.
Беріть приклад з Луганської ОУНБ, яка вже надіслала низку пекучих питань!

  • Цілі сталого розвитку (ЦСР) — це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всіх людей у світі.

ЦСР містять чіткі орієнтири та цільові показники, які всі країни мають запровадити відповідно до власних пріоритетів і екологічних проблем світу загалом. Наразі, існує 232 індикатори для вимірювання прогресу у досягненні ЦСР.
В Україні моніторинг проводиться за 183 індикаторами, за збір і оприлюднення яких відповідає Державна служба статистики України.
9 вересня, о 12 годині на вебінарі буде йти мова про реалізацію Цілей сталого розвитку в Україні та світі, методи моніторингу виконання ЦСР, про виклики, які впливають на їх досягнення.
Організатор вебінару – Державна служба статистики України .
Модерує Тетяна Тищук, Лідерка проекту Індекс реформ у VoxUkraine.
Стати учасником вебінару можна за попередньою реєстрацією за посиланням: https://forms.gle/H1gFcpFWe3g473U76
Тривалість вебінару: 2 години
Подія підтримується в рамках проекту ПРООН “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”, що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

  • ВГО Українська бібліотечна асоціація та Фундація Дарини Жолдак запрошують взяти участь в онлайн-презентації електронного практичного посібника «Чотири простори бібліотеки: модель діяльності».

Захід відбудеться 10 вересня о 15:00 та проходитиме на платформі Zoom.
Для участі необхідно заповнити анкету. Посилання на онлайн зустріч буде доступне зареєстрованим учасникам у день події.

Практичний посібник розроблений в рамках проєкту «Чотири простори бібліотеки: інноваційна модель діяльності», який реалізує ВГО Українська бібліотечна Асоціація за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Партнерами проєкту є Фундація Дарини Жолдак, Асоціація об`єднаних територіальних громад, Міністерство культури та інформаційної політики України.
Детальніше тут

Не залишаємось байдужими  та інфальтивними,  адже:
«Найбільш розпечені кути у пеклі приготовано для тих, хто за часів глобальних моральних переламів зберігали нейтралітет» (Данте Алі’єрі).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)