12 травня – Міжнародний день медичних сестер

Дотримуючись заходів безпеки, ми отримали можливість з 11 травня повернутись до прогулянок парками і скверами, запашної чашки кави/лате на терасі улюбленого кафе…
Разом з тим на передовій  боротьби з коронавірусною інфекцією 24/7 залишаються медичні працівники. Вони ризикують своїм здоров’ям заради безпеки мільйонів українців…
Наприкінці квітня в Україні стартувала всеукраїнська кампанія #ПідтримуюЛікарів, символом якої стала червона стрічка. Українців закликали долучатися до акції, розмістивши червону стрічку з вузликом на сторінках видань, в ефірі телеканалів, профілях у соціальних мережах або зав’язавши на зап’ясті.

У соціальному ролику ВООЗ і МОЗ України також закликали підтримати медиків:

Агенцією «Здорові комунікації» та Дитячим фондом UNICEF було започатковано проєкт «Дякую лікарю». З 27 квітня по 8 травня, щодня на сторінках FILM.UA Group   та «Здорові комунікації» у Facebook з’являлись відеозвернення, у яких популярні українські актори висловлювали слова подяки медикам-героям. Участь в акції взяли Ахтем Сеітаблаєв, Назар Задніпровський, Олег Волощенко, Джиммі Воха-Воха, Алеся Романова, Інна Приходько, Арам Арзуманян, Олександр Норчук, Ірина Ткаленко, Дарина Єгоркіна та Максим Михайліченко.
З 12 по 22 травня 2020 року на Київщині стартує обласний челендж вдячності лікарям “Діти Київщини – дякують лікарям”. Мета челенджу – висловати вдячність лікарям, які під час карантину виконують свій професійний обов’язок, борються із пандемією, наражаючись на небезпеку. Учасники челенджу: діти віком 6-17 років – учні та вихованці закладів освіти.

 Коронавірусна ситуація сколихнула небайдужі сердечка дітей Хмельниччини:

Не дуже масово, але долучились до соціальної акції й публічні бібліотеки України серед них бібліотеки Херсонщини,   Дніпропетровська ОБД, Бердичівський молодіжний центр «М-Формація» (Житомирська обл.) /про соціальний ролік- подяку див. у пості С.Кравченко “Онлайн активності: Бібліотечні марафони” від  07.05.2020р.), Львівська ОБД – бібліотека ювеляр    та інші.

12 травняМіжнародний день медичних сестер. Медсестри разом з лікарями – на передовій у боротьбі з пандемією COVID-19 та іншими захворюваннями. Цей день – чудова нагода відзначити роль медсестер у допомозі людям, подякувати їм.
Невеликий challenge в соцмережах, відеоролик на вашій сторінці подарує позитивні емоції, натхнення й наснагу працівникам медичних закладів.

Не соромтеся дякувати медикам за самовіддану працю у боротьбі з коронавірусною хворобою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)