Центр регіональної інформації в бібліотеці ОТГ

Вільний доступ до інформації – право і потреба кожного члена суспільства. У важливому для бібліотечної спільноти документі ІФЛА «Глобальне бачення: стислий звіт» зазначено, що «…бібліотечна галузь найвище цінує відданість рівноправному та вільному доступу до інформації та знань».

Бібліотека створює можливість долучитись до інформаційних джерел у всьому їх розмаїтті. Важливо, щоб у громаді розуміли значення та знали про ресурси та програми, які пропонує бібліотека.

«Хай як високо ви піднялись по кар’єрній драбині, хай скільки у вас досвіду, однаково варто час від часу оновлювати знання й уявлення, бо інакше можна розвинути хибну певність у вже здобутих знаннях і, керуючись ними, ухвалити неправильне рішення. Поінформована інтуїція працює тільки тоді, коли спирається на точну та свіжу інформацію. Шукайте нагоди спостерігати й оновлювати своє світобачення. Один із найпростіших способів дізнаватися більше – ставити питання. Якщо починати їх із “чому” й “а якщо”, можна швидко пробити поверхневий шар інформації й дістатись до суті», − стверджують у книзі «Творча впевненість. Як розкрити свій потенціал» лідери інноваційного мислення Девід Келлі, засновник IDEO та Stanford d.school, і Том Келлі, автор бестселера «Мистецтво інновації».

Хочемо представити вашій увазі ініціативу центральної бібліотеки Полонської ОТГ. Тут у читальному залі діє Центр регіональної інформації, який забезпечує здійснення громадянами їхнього права на отримання інформації.

Якщо ваша бібліотека розмірковує над питанням «Як осучаснити бібліотечні послуги аби громада отримала соціальну користь?» варто скористатись порадами колег із Хмельницької ОУНБ. Видання «Бібліотека – інформаційний центр розвитку громади: методично-практичні поради» вам стане у нагоді.

Далі буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)