Чи моніторить місцева влада бібліотеки?

Без сумніву, колеги, вам не раз зустрічалося красиве слово «моніторинг», яке часто вживають журналісти, політики , урядовці та громадські діячі.
В сучасних реаліях  моніторинг як інструмент спостереження, відстеження загальних тенденцій та змін уже тривалий час використовується  місцевою владою в різних сферах життєдіяльності своїх громад .
Не обходить увагою владний моніторинг і бібліотеки. У різних областях процес відбувається по різному.

Наприклад у м. Сміла так:

МОНІТОРИНГ СМІЛЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ
06.07.2018 | 09:08
З метою вивчення діяльності бібліотек міста, реалізації державної Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року «Якісні зміни бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України», а також середньострокового плану пріоритетних дій уряду «Підвищення якості культурних послуг в місцевих громадах» в місті буде проводитися моніторинг Смілянської міської централізованої бібліотечної системи.
Бажаючих долучитися до моніторингу просимо звертатися у відділ культури…

Детальніше тут
Дискусійними залишаються питання щодо форм і методів збору повної, об’єктивної та своєчасної інформації , її аналізу та оцінки з метою підготовки умов для вироблення пропозицій та відповідних рішень щодо реалізації на місцевому рівні Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року.

А ось інший приклад моніторингу бібліотек від молодого, прогресивного, освіченого керівника нової генерації – Кондрачука Сергія Юрійовича,  голови Здолбунівської райдержадміністрації (Рівненська обл.).

 

Оцінюйте самостійно.
А ми говоримо: “Браво, пане голово!”

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)