«Книгозбірні в об’єднаних територіальних громадах мають стати частиною національної бібліотечної системи» (Людмила Стасюк)

Останнім часом відбувається багато інформаційних подій, під час який йдеться про функціонування бібліотек в об’єднаних територіальних громадах. Не став виключенням й обласний навчальний семінар-практикум директорів районних (міських) централізованих бібліотечних систем на тему «Участь бібліотек у реалізації ініціатив у сфері культури», який відбувся нещодавно у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

На який важливих аспектах зосередили увагу спікери?

Реалізації інформаційних та освітніх функцій бібліотек області у новому форматі була присвячена доповідь директора Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Людмили Стасюк.

Радник із муніципальних послуг Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Лавринюк у своєму виступі звернув увагу присутніх на важливість стратегічного бачення розвитку бібліотек, взаємопов’язаність між якістю надання соціокультурних послуг та фінансуванням бібліотек в ОТГ.

Про організацію роботи центральних бібліотек в умовах переходу до ОТГ на основі рекомендацій Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого вела розмову заступник директора з наукової роботи Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Євгенія Євтушок.

Заступник директора з питань інформатизації Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Наталія Рибачук поінформувала присутніх про автоматизовані бібліотечні інформаційні системи (АІБІС) та їх роль у наданні електронних послуг бібліотеками.

А який практикум без наочного прикладу? Тому учасників заходу запросили до Княгинівської ОТГ, де поспілкувалися про роль і місце бібліотеки в репрезентації культурного потенціалу громади.

Інформацію підготовлено за матеріалами сайтів Волинської обласної державної адміністрації та Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)