Як бібліотека може сприяти побудові стратегії громади

Досить часто ми не усвідомлюємо той факт, що найбільше на якість свого життя ми можемо вплинути саме на місцевому рівні. Отже, при наявності ресурсів та повноважень залишаємось досить інертними у розумінні особистої відповідальності у прийнятті рішень.

Навчитися не лише використовувати інструменти стратегічного розвитку громади, але й формувати бюджет, розвивати бізнес та будувати успішні муніципалітети можна за допомогою гри «Світ Громад».

Як це працює?

Люди полюбляють знаходитися у конкурентній атмосфері. Їм подобається коли ігрові події максимально наближені до реального життя. Гра постійно ставить учасників у нестандартні умови. «Моделюйте ефективну поведінку у суспільстві,» — закликають розробники гри, — «адже Світ Громад — це гра-тренінг для тих, хто не хоче втратити шанс бути успішним».

Поради експертів: Почніть з почуття приналежності до місцевої громади та посилюйте його за допомогою гри-тренінгу «Світ Громад». Так громадська участь стане легкою та веселою, а здатність визначати проблеми суспільного життя, бажання та вміння вимагати їх розв’язання, висування конкретних пропозицій ефективнішим.

Сюжет представлено на сайті Муніципальної телерадіокомпанії «Місто»

Рефлексія: Тамара Козицька, директор Хмельницької ЦБС: «Ті висновки, які роблять після гри учасники, вони дуже важливі. Іноді це — зміна моделі поведінки в громаді. Зразу ти розумієш: чому потрібно сплачувати податки, чому важливий будинок культури, як збільшити привабливість громади? Саме з цих міркувань ми граємо її [гру] у  бібліотеці. Це навчає людей до суспільного діалогу, до співпраці між собою».

P.S. Активні студенти Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» легких шляхів не шукали. Будували громаду, яка мала стати комунальним раєм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)